Turul Franţei va lua startul în Italia pentru prima dată, în 2024

Organizatorii Turului Franţei au anunţat că acesta va începe la Florenţa, în 2024, anul care va marca centenarul victoriei lui Ottavio Bottecchia în prestigioasa competiţie din hexagon, care a fost prima câştigată de un italian, în 1924.

265 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei va lua startul în Italia pentru prima dată, în 2024

Primele trei etape vor avea loc în Italia, în timp ce cursa se va încheia la Nisa, o altă premieră.

Etapa finală va avea loc în afara Parisului, pentru prima dată în istoria cursei, deoarece Jocurile Olimpice vor începe câteva zile mai târziu în capitala franceză.

"Turul a pornit din toate ţările care se învecinează cu Franţa", a declarat directorul Turului, Christian Prudhomme.

"A pornit chiar şi de şase ori din Olanda, care nu are graniţă comună cu Franţa. Dar nu a pornit niciodată din Italia. Este o incongruenţă care va dispărea".

Turul Franţei din 2023 va începe la Bilbao, Spania, pe 1 iulie şi se va încheia la Paris pe 23 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici