Venus Williams revine la turneul de la Indian Wells, după ce l-a boicotat timp de 15 ani

Venus Williams (36 de ani) a decis să revină pentru prima dată după 15 ani la turneul de la Indian Wells, aflat pe lista celor patru întreceri de categorie Premier Mandatory din tenisul feminin, informează site-ul oficial al competiţiei.

Urmărește
424 afișări
Imaginea articolului Venus Williams revine la turneul de la Indian Wells, după ce l-a boicotat timp de 15 ani

Venus Williams revine la turneul de la Indian Wells, după ce l-a boicotat timp de 15 ani

"Suntem foarte fericiţi pentru că Venus Willliams, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din toate timpurile, revine la BNP Paribas Open", anunţă organizatorii turneului manageriat până în 2015 de Steve Simon, ales preşedinte WTA în luna octombrie a anului trecut. Venus şi Serena Williams vor fi pe lista jucătoarelor înscrise la ediţia din acest an a turneului care se va desfăşura în perioada 7 - 20 martie.

Revenirea fostului număr unu mondial la Indian Wells se produce după ce Serena Williams a întrerupt şi, ea în 2015, o serie de 14 ani în care a refuzat să joace la turneul deţinut de Larry Ellison.

În 2001, un meci din semifinalele acestui turneu a lansat o mare controversă. Cele două surori Williams ar fi trebuit să joace pentru un loc în finală, dar Venus, accidentată, a abandonat şi i-a lăsat astfel drum liber Serenei spre finală. Mezina s-a impus pentru a doua oară în carieră la Indian Wells, în trei seturi împotriva lui Kim Clijsters (Belgia), cu 6-2 în decisiv, dar a fost huiduită şi înjurată de spectatori pe toată durata finalei. Fanii au reclamat o posibilă înţelegere, care a determinat retragerea în semifinală a surorii mai mari, Venus, pentru a-i lăsa mezinei cale liberă spre titlu.

"Ca jucătoare de culoare, arătam diferit. Sunam diferit. Mă îmbrăcam diferit. Serveam diferit. Dar când intram pe teren, puteam concura cu oricine. Când am ajuns la Indian Wells, în 2001, eram pregătită să câştig. Dar nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru ce a urmat în finală. De cum am păşit pe teren, spectatorii au început să mă ia în derâdere, au început huiduielile. În semifinale ar fi trebuit să joc împotriva surorii mele, Venus, care însă avea tendinită şi a trebuit să abandoneze. În întreaga mea carieră, integritatea a reprezentat totul pentru mine. Pentru Venus, şi mai mult. Acuzaţiile nefondate că meciul nostru a fost aranjat ne-au durut, au tăiat răni profunde, au smuls ceva din noi. Substratul rasist a fost dureros, derutant şi nedrept. În sportul pe care l-am iubit din toată inima, într-unul dintre cele mai dragi turnee, m-am simţit nedorită, singură şi speriată", a descris Serena Williams experienţa Indian Wells 2001, în momentul în care şi-a anunţat revenirea la turneu.

Venus Williams a jucat de patru ori la Indian Wells, iar cel mai bun rezultat obţinut este prezenţa în semifinale, în două rânduri, în 2000 şi 2001. Simona Halep (locul 2 WTA) se află şi ea pe lista jucătoarelor care vor lua startul la Indian Wells. Sportivele din Top 10 WTA sunt obligate conform regulamentului să participe la cele patru turnee Premier Mandatory, însă surorile Williams nu au fost suspendate pentru faptul că au refuzat în repetate rânduri să joace în California după incidentul din 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
www.businessmagazin.ro
Acest CEO consideră că un anume tip de comportament al angajaţilor ridică mari semne de întrebare. Care este acesta şi de ce poate fi dăunător pentru echipă şi companie