Verstappen obţine pole position-ul în cursa de sprint de la Miami

În prima linie, lângă pilotul de la Red bull se va afla Charles Leclerc de la Ferrari, care a ratat cea mai mare parte a antrenamentelor de dimineaţă după ce a făcut un derapaj.

73 afișări
Imaginea articolului Verstappen obţine pole position-ul în cursa de sprint de la Miami

Verstappen obţine pole position-ul în cursa de sprint de la Miami

Triplul campion mondial Verstappen, care a venit de pe locul patru pe grilă pentru a câştiga prima cursă de sprint a anului la Marele Premiu al Chinei, va pleca din faţă sâmbătă, după ce a înregistrat cel mai bun timp de un minut, 28,194 secunde pe un Autodrom Internaţional din Miami, care a fost umed.

„M-am simţit cu adevărat groaznic", s-a plâns Verstappen, citat de Reuters. „Nu a fost plăcut să conduc acolo, indiferent de motiv, pentru că în antrenamente s-a simţit foarte, foarte bine.
„Cumva am ajuns pe primul loc".

Antrenamentul de dimineaţă al lui Leclerc a fost scurt, durând doar 10 minute înainte de a derapa şi a declanşa arătarea steagului roşu.

Dar monegascul nu a făcut nicio greşeală în calificări, despărţind Red Bull-urile de coechipierul lui Verstappen, Sergio Perez, care a fost al treilea cel mai rapid.

„Calificările au fost punctul slab timp de două curse la rând", a declarat Leclerc. „Am făcut un singur tur în prima sesiune de antrenamente libere, aşa că a trebuit să intru în calificări şi să merg direct la podea.

„Când ai două curse la rând, în care eşti slab în calificări şi nu am făcut o treabă grozavă, oamenii încep să vorbească.

„Aşa că este bine să oprim asta, acum trebuie să lucrăm la consistenţă şi să încercăm să rămânem la acest nivel."

Daniel Ricciardo de la RB va pleca al patrulea alături de mexican, dar înaintea celui de-al doilea Ferrari al lui Carlos Sainz, singurul pilot, în afară de Verstappen, care a câştigat o cursă în acest sezon.

McLaren, care a venit la cursa de la Miami cu îmbunătăţiri care speră să reducă decalajul faţă de Red Bulls, a continuat să rezolve probleme, tânărul pilot australian Oscar Piastri calificându-se al şaselea, în faţa Aston Martin-urilor lui Lance Stroll şi Fernando Alonso.

Lando Norris de la McLaren, care a pornit din pole position la sprint în Marele Premiu al Chinei, e al nouălea la Miami, cu Nico Hulkenberg de la Haas, al zecelea.

A fost un efort de calificare extrem de dezamăgitor din partea Mercedes, atât septuplul campion mondial Lewis Hamilton, cât şi George Russell ieşind în Q2.

Russell va pleca de pe locul 11, în timp ce Hamilton, care a atins şi el peretele, va fi la start de pe locul 12.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici