Anticorp eficient împotriva cancerului ovarian

Efectele benefice ale unui anticorp, cunoscut sub denumirea de AD5-10, în lupta împotriva cancerului ovarian au fost evidenţiate de cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Viena, descoperirea oferind noi perspective în tratamentul acestei boli.

248 afișări
Imaginea articolului Anticorp eficient împotriva cancerului ovarian

Anticorp eficient împotriva cancerului ovarian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proteina AD5-10 scade rezistenţa celulelor canceroase în faţa mecanismului de protecţie al organismului uman.

"Am putut să demonstrăm, atât pe celule de cultură, cât şi pe animale, că tumorile canceroase ovariene rezistente la TRAIL (proteina care declanşează moartea celulelor indezirabile, n.r.) redevin sensibile, dacă TRAIL şi AD5-10 sunt prezente în organism în acelaşi timp", a declarat Michael Krainer, coordonatorul acestui studiu.

AD5-10 se fixează pe celulele canceroase în alte locuri decât se fixează proteina TRAIL, ceea ce ar putea explica efectul său asupra tumorilor.

În timpul unui alt set de teste, echipa coordonată de Michael Krainer a dovedit că anticorpii AD5-10 contribuie la creşterea eficienţei mai multor medicamente folosite în timpul chimioterapiei.

"Efectele combinate ale AD5-10 şi carboplatinului - o moleculă folosită frecvent în chimioterapie - sunt mai puternice împreună decât atunci când sunt administrate separat. În plus, AD5-10 poate să elimine rezistenţa faţă de carboplatin", a adăugat Michael Krainer.

Efectele anticorpilor AD5-10 se fac simţite doar în prezenţa limfocitelor NK, denumite "ucigaşe de celule", în apropierea tumorilor, au precizat medicii austrieci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici