Ce se petrece în creierul femeilor atunci când au orgasm

Un grup de cercetători americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey au reuşit să descifreze, cu ajutorul unui scanner, ce se petrece în creierul femeilor atunci când au orgasm, informează Daily Mail.

469 afișări
Imaginea articolului Ce se petrece în creierul femeilor atunci când au orgasm

Ce se petrece în creierul femeilor atunci când au orgasm (Imagine: Shutterstock)

Potrivit oamenilor de ştiinţă, coordonaţi de profesorul Barry Komisaruk, orgasmul activează peste 30 de zone diferite ale creierului, precum cele responsabile cu generarea emoţiei, centrii tactili, centrii bucuriei, ai satisfacţiei şi ai memoriei. În acelaşi timp, orgasmul acţionează şi ca un anestezic, susţin oamenii de ştiinţă.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au solicitat unui grup de 8 femei să se stimuleze sexual singure, în timp ce se aflau în interiorul unui scanner cu rezonanţă magnetică, dispozitiv în formă de tub folosit pentru detectarea tumorilor.

Rezultatele tomografului au arătat că majoritatea femeilor au avut nevoie de mai puţin de 5 minute pentru a avea primul orgasm. În toată această perioadă scannerul folosit a înregistrat imagini ale creierului la intervale de câte 2 secunde, pentru a evidenţia zonele cerebrale care deveneau active în timpul orgasmului.

Citeşte mai multe despre ce se petrece în creierul femeilor atunci când au orgasm pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici