- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.06.2016, 06:00)
- Simona TUDORACHE
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi
Cerealele, fructele şi legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică, medicul nutriţionist Luminiţa Florea spune pentru Gândul ce alimente pot fi combinate între ele şi ce produse ar trebui evitate pentru a păstra un stil de viaţă sănătos.
973 afișări
Ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
“O stare de sănătate optimă se dobândeşte printr-un echilibru în dietă: alimente imuno-protectoare cât mai multe şi cât mai variate şi respectarea unor reguli de bază: odihnă corespunzătoare, igienă corectă, lipsa expunerii la noxe (fumatul activ sau pasiv, consumul de alcool), evitarea tratamentelor agresive şi repetate cu antibiotice, mişcare cât mai multă în aer liber şi evitarea spaţiilor închise şi a sedentarismului prelungit”, spune nutriţionistul Luminiţa Florea, de la clinica ProVita, pentru Gândul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
China efectuează cea mai mare restructurare a armatei din ultimul deceniu. Ce înseamnă mișcarea lui Xi Jinping
-
Premierul italian Giorgia Meloni şi-a anunţat candidatura la alegerile europene
-
Doi ucraineni au fost ucişi în Germania. Un rus a fost reţinut
-
Cinci sturioni capturaţi de braconieri au fost eliberaţi în apă de poliţiştii de frontieră
Se vor alege alimente cu valoare nutritivă mare, adică alimente care:
1. Aduc un aport proteic de bună calitate: carne albă slabă, peşte şi derivate, ouă, lactate şi brânzeturi cu aport mediu de grăsime în locul cărnii roşii sau bogată în grăsimi şi procesate;
2. Alimente cu glucide integrale, nerafinate, care dau un aport energetic de durată în locul glucidelor rafinate, a alimentelor bogate în făinuri albe şi zahăr;
3. Grăsimi naturale cardio-protectoare din uleiuri vegetale şi oleaginoase în locul grăsimilor animale şi a derivatelor de tip tocături grase şi intens procesate;
4. Multe fructe şi legume cât mai crude, nepregătite termic sau chimic, ca surse de vitamine, minerale şi fibre.
Alimentele sunt aranjate în piramida alimentară, de la bază către vârf, în funcţie de cantitatea ce trebuie consumată zilnic:
Citeşte continuarea articolului în Gândul.
Citeşte şi: O angajată s-a plâns şefului ei că nu îi ajung banii de salariu să cumpere de mâncare. Răspunsul primit a uimit pe toată lumea
Citeşte şi: 5 motive pentru a mânca struguri
Citește pe alephnews.ro: Iohannis își caută job „în afară”. Ce efecte are candidatura Președintelui la NATO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
PROSPORT.RO
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe