O alternativă la transplant: Plămânul portabil

Un dispozitiv de mărimea unui toc de ochelari care oxigenează sângele înainte ca acesta să ajungă la plămâni, cu ajutorul căruia persoanele cu deficienţe respiratorii ar putea duce o viaţă mai uşoară, a fost dezvoltat de cercetătorii britanici, informează bbc.co.uk.

Urmărește
326 afișări
Imaginea articolului O alternativă la transplant: Plămânul portabil

O alternativă la transplant: Plămânul portabil (Imagine: www.cancerquest.org)

Cercetătorii au declarat că acest dispozitiv, care oxigenează sângele în afara corpului înainte ca acesta să ajungă la plămâni, ar putea fi o alternativă pentru transplantul pulmonar. Mai precis, dispozitivul imită funcţiile unui plămân - pompează oxigen în fluxul sangvin şi elimină din sânge dioxidul de carbon.

Specialiştii britanici de la Universitatea din Swansea au precizat că vor trece mai mulţi ani până când acest dispozitiv, de mărimea unui toc de ochelari, ar putea fi produs în serie.

Pacienţii suferind de maladii pulmonare care au testat dispozitivul au primit cu bucurie vestea noii invenţii.

Potrivit British Lung Foundation, există peste 40 de maladii care afectează plămânii şi căile respiratorii cu un impact major asupra capacităţii pacienţilor de a respira.

Printre acestea se află cancerul pulmonar, tuberculoza, astmul, bronhopneumopatia cronică obstructivă (COPD), fibroza chistică, apneea, gripa aviară, bronhiolita şi multe altele.

Potrivit specialiştilor, numai în Marea Britanie, una din şapte persoane - aproximativ 8 milioane de persoane - suferă din cauza maladiilor pulmonare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?