SFATURILE experţilor pentru a preveni apariţia cancerului

Cancerul este, probabil, cea mai înspăimântătoare boală dintre toate, el fiind principala cauză a morţii la nivel mondial. Potrivit ultimele statistici, din 2008, la nivel mondial, 7,7 milioane de oameni au decedat ca urmare a cancerului, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţtii avertizează că, în 2030, vor ajunge să moara de cancer circa 3,2 milioane de oameni în fiecare an.

Urmărește
5660 afișări
Imaginea articolului SFATURILE experţilor pentru a preveni apariţia cancerului

How to not get cancer, according to the experts

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au dat publicităţii un set de 12 metode prin care această "boală a secolului" poate fi prevenită, informează independent.co.uk:

1. Nu fumaţi. Nu folosiţi niciun fel de tutun.

2. Asiguraţi-vă că în casa dumneavoastră nu se fumează. Susţineţi interzicerea fumatului la locul de muncă.

3. Asiguraţi-vă că greutatea corporală este una normală.

4. Fiţi activi din punct de vedere fizic. Limitaţi timpul petrecut pe scaun sau canapea.

5. Urmaţi o dietă sănătoasă:

- Cereale integrale (grâu, orez, porumb), vegetale (roşii, varza, broccoli, varza de Bruxelles, conopida) şi fructe (struguri, pepene roşu, caise, guava roz, grepfrut, măceşe)

- Limitarea consumului de alimente hipercalorice (bogate în zaharuri sau grăsimi) şi evitarea băuturilor cu zaharuri multe

- Evitaţi carnea procesată, carnea roşie şi alimentele sărate.

6. Dacă sunteţi consumator de băuturi alcoolice, limitaţi cantităţile ingerate. Absenţa alcoolului este benefică în prevenirea cancerului.

7. Evitaţi expunerea la soare, mai ales pentru copii. Folosiţi produse de protecţie solară.

8. La locul de muncă, protejaţi-vă de substanţele care ar putea cauza cancerul folosind măsurile de securitate impuse.

9. Aflaţi dacă sunteţi expuşi unor radiaţii provocate de nivele ridicate de radon în locuinţa dumneavoastră. Luaţi măsuri pentru a limita aceste radiaţii.

10. Alăptatul reduce riscul de cancer. Terapia de substituţie hormonală (HRT) creşte riscul pentru anumite tipuri de cancer.

11. Copiii dumneavoastră trebuie să participe la programele de vaccinare pentru hepatita B (pentru nou-născuţi) şi virusul Papiloma uman (HPV), pentru fete.

12. Participaţi la programele destinate depistării precoce a cancerului cu ajutorul tehnologiilor imagistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune