Top 5 mituri desfiinţate de medici. De ce cititul la lumină slabă nu strică vederea, iar stresul nu albeşte părul

Prietenii, familia şi internetul sunt, din păcate, sursele "de încredere" atunci când vine vorba despre sănătate, atenţionează medicii.

106 afișări
Imaginea articolului Top 5 mituri desfiinţate de medici. De ce cititul la lumină slabă nu strică vederea, iar stresul nu albeşte părul

Top 5 mituri desfiinţate de medici. De ce cititul la lumină slabă nu strică vederea, iar stresul nu albeşte părul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cititul la lumina slabă strică vederea este sfatul pe care îl primim atunci când folosim o sursă slabă de lumină pentru a răsfoi o carte. Potrivit specialistului Buhler, lumina slabă nu este cauza pentru care ne pierdem vederea. "Lumina redusă face ca ochiul să se concentreze pentru a focaliza mai bine.

Acest lucru este obositor şi ne face să clipim mai rar. Astfel, corneea se usucă mai mult decât de obicei", explică dr. Rich Buhler. Studiile de specialitate au demonstrat că funcţiile vederii nu sunt influenţate de lumina slabă. "În cel mai rău caz pot apărea durerile de cap, dar acestea sunt inevitabile atunci când ne concentrăm", spune specialistul.

Citeşte mai multe despre miturile desfiinţate de medici pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici