- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (16.06.2011, 12:02)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uleiul de măsline poate să prevină atacurile cerebrale la persoanele în vârstă
Persoanele în vârstă de peste 65 de ani care folosesc ulei de măsline în dieta zilnică prezintă mai puţine riscuri de a suferi atacuri cerebrale în comparaţie cu persoanele care nu consumă acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat în Franţa.
762 afișări
Uleiul de măsline poate să prevină atacurile cerebrale la persoanele în vârstă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale din Bordeaux (Franţa) au monitorizat 7.625 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, originare din oraşele Bordeaux, Dijon şi Montpellier, pe o perioadă de cinci ani.
Cercetătorii i-au împărţit pe participanţi în două grupuri. În primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodată ulei de măsline, iar al doilea grup era alcătuit din persoane care foloseau acest produs alimentar în dieta lor zilnică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Claudia Sheinbaum câștigă alegerile din Mexic. Este prima președintă din istoria țării
-
Preşedinţia belgiană a UE cere guvernelor europene să avanseze „opţiunea nucleară” în cazul Budapestei. Ce înseamnă asta
-
Spitalul Foişor: Florin Piersic a fost externat
-
Războiul din Ucraina, ziua 831. Abuz asupra prizonierilor de război ucraineni la Harkov / Lavrov s-a dus în Guineea, Zelenski a avut treabă în Filipine / CIA recrutează la vedere informatori ruşi / China se apără la afirmaţiile lui Zelenski
Pe parcursul acestui studiu, s-au înregistrat 148 de atacuri cerebrale în rândul participanţilor.
După ce au luat în calcul criterii care ţineau cont de greutate, activităţile fizice şi regimul alimentar, oamenii de ştiinţă francezi au constatat că persoanele care consumau frecvent ulei de măsline prezentau un risc de a suferi un accident vascular cerebral cu 41% mai mic în comparaţie cu persoanele care nu consumau acest produs alimentar.
Studiul a fost coordonat de medicul Cécilia Samieri şi a fost publicat în revista ştiinţifică americană Neurology.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. A.I. ar putea ajuta la prezicerea câștigurilor financiare al companiilor mai bine decât oamenii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, se căsătorește pentru a cincea oară. Cine este Elena Zhukova
Imperiul ascuns al lui Sam Altman, fondatorului ChatGPT. Puterea din umbră care l-a făcut miliardar cu o avere colosală pe omul care a schimbat lumea cu inteligenţă artificială
Cea mai mare economie lumii se prăbuşeşte sub greutatea dobanzilor: Creditele ipotecare au devenit atat de scumpe ca dau peste cap viata a milioane de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
PROSPORT.RO
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe