Un orăşel din Nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment

Vo, un orăşel din Nordul Italiei, situat lângă Veneţia, nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment ce a implicat testarea tuturor locuitorilor săi, anunţă Sky News. Localitatea numără 3.300 de persoane şi toate au fost testate pentru infecţia cu coronavirus.

108560 afișări
Imaginea articolului Un orăşel din Nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment

Un orăşel din Nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment

Conform sursei citate, în urma experimentului, nicio persoană nu a mai fost diagnosticată cu COVID-19.

Oraşul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 oraşe şi sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei şi este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecţii cu coronavirus.

Experimentul a presupus testarea întregii populaţii a oraşului, respectiv 3.300 de persoane. De asemenea, a fost impusă o carantină foarte strictă în cazul celor infectaţi şi a contactelor acestora.

Presa italiană, citată de Sky News, sugerează că oraşul nu a înregistrat cazuri noi, începând de vineri.

„Testarea a fost vitală, a salvat multe vieţi”, a spus primarul orăşelului, Giuliano Martini.

Andrea Crisanti, un expert de la Imperial College London, a declarat presei italiene că testarea întregii populaţii a făcut diferenţa.

„În Vo, am testat toţi locuitorii, chiar şi cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici