- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (20.05.2014, 16:58)
- Florin Badescu
Un robot care face glume şi analizează reacţia interlocutorului, creat de cercetătorii japonezi
Un robot care este capabil să dialogheze, să facă glume şi să îşi dea seama dacă acestea nu sunt reuşite, prin analizarea reacţiei interlocutorului, a fost prezentat, marţi, de inginerii care lucrează pentru compania japoneză Hitachi.
Urmărește
287 afișări
Un robot care face glume şi analizează reacţia interlocutorului, creat de cercetătorii japonezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Emiew este un mic robot vopsit în alb şi roşu, înalt de 80 de centimetri, care se deplasează pe şenile şi are o faţă albă, cu două puncte negre în locul ochilor.
Creatorii lui, inginerii de la Hitachi, l-au făcut să înveţe o serie de cuvinte care îi permit să analizeze întrebarea care i-a fost pusă şi, apoi, să răspundă.
Demonstraţia făcută, marţi, la Tokyo a decurs astfel: un inginer îi pune o întrebare despre numărul de persoane care lucrează în acel centru ce cercetare. Micuţul "glumeţ" îi răspunde: "Avem două lebede".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
Olaf Scholz respinge cererea lui Donald Trump ca statele NATO să aloce 5% din PIB pentru apărare
-
Spectacole şi tururi ghidate în muzeele din Capitală şi din ţară de Ziua Culturii Naţionale
Interlocutorul lui rămâne în mod evident perplex, ca şi publicul prezent la demonstraţie. Atunci, Emiew îi spune că a glumit: "Ai înţeles? Am glumit. Aici lucrează aproximativ 800 de persoane".
Inginerul Hisashi Ikeda recunoaşte că simţul umorului al micuţului robot, care este conectat în permanenţă la internet, nu este genial, dar cel mai important aspect este, după părerea lui, capacitatea de înţelegere a acestuia.
Potrivit companiei Hitachi, robotul mecatronic Emiew nu se mulţumeşte doar să înţeleagă şi să răspundă, prin recunoaştere şi sinteză vocală, el ştie şi să analizeze reacţiile interlocutorilor săi, de exemplu, semnificaţia gestului de a da din cap, dar şi alte mişcări.
"Tehnologia a făcut de acum posibil ca un robot să înţeleagă ceea ce un om vrea să spună, chiar dacă acesta din urmă se exprimă doar prin gesturi", a adăugat Hisashi Ikeda.
Emiew (acronim de la "Excellent mobility and interactive existence as workmate") a fost creat pentru a ţine companie persoanelor singure, la fel ca un animal de companie, dar şi pentru funcţia de recepţionist, a precizat compania Hitachi.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
CANCAN.RO
Anunțul meteorologilor ACCUWEATHER pentru 24 ianuarie 2025. Ce temperaturi vom avea în următoarea minivacanță
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe