Video Avertismentul unei asistente de la Spitalul Judeţean Suceava s-a adeverit: A 14-a victimă, soţul colegei sale

  • Singura asistentă care se ocupă de 25 de infectaţi cu COVID 19 nu are echipament de protecţie
  • Familiile cadrelor medicale testate pozitiv nu au fost testate, iar mulţi prezintă simptome grave ale infecţiei cu coronavirus
  • Surse au spus pentru MEDIAFAX, că nu sunt suficiente medicamente pentru tratarea bolnavilor co coronavirus
48714 afișări

UPDATE: Pacientul la care s-a făcut referire a decedat. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, a 14-a victimă a coronavirusului în România.

Sursă din Spitalul Judeţean Suceava a povestit pentru MEDIAFAX că situaţia este cu adevărat dramatică. Cadrele medicale care s-au îmbolnăvit cu COVID 19 şi nu au fost testate decât după săptămâni întregi şi-au îmbolnăvit familiile, iar starea unora este foarte gravă.

“Soţul unei colege moare. Din cauza lor. Aseară s-a internat toata mafia ca sa scape. Colega mea a umblat o săptămână că sa fie testata. Nu a bagat-o nimeni în seamă. A spus sa meargă acasă ca are viroza. Si-a îmbolnăvit între timp toata familia. Si acum sotul ei sta intubat. Caz terminal numit. Un om cât un munte. Toată mafia este internata”

Cadrele medicale spun că vor ajunge să moară la datorie din cauza incompetenţei şefilor care nu au gestionat corespunzător criza atunci când ea a apărut.

“Nimeni nu face nimic Şefa mea sta închisă în cabinet Nu iese Dar isi trimite oamenii ramasi Sa se confrunte cu dezastrul rămas Vom muri Vom muri pe capete Soţul meu are febră de azi noapte Eu sunt negativa De ce toţi din casă sunt bolnavi în acest moment? O sa mor la datorie Dar ce sunt militar! Eu am spus că voi salva vieti Nu ca voi fi nevoită să mor eu pentru alte vieti România trezeste-te Văd si la noi aceiasi imagine sumbră din Italia”.

O altă asistentă ne-a povestit că este un singur medic şi o asistentă care se ocupă de peste 25 de bolnavi, câţi sunt pe o secţie. Asistenta nu are nici acum echipament de protecţie, iar medicamente nu sunt suficiente. Din acest motiv tratamentul pentru infecţia cu COVID 19 este administrat haotic, nu în fiecare zi cum prevede protocolul.

Medicii care trebuiau să vină în ajutor de la Iaşi nu au ajuns, iar spitalul este plin până la refuz. Spitalul Judeţean Suceava devine de azi unitate medical în care se tratează cazuri confirmate de COVID 19, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Peste o sută de cadre medicale din Spitalul Jdueţean Suceava sunt confirmate cu COVID 19.

Până la momentul publicării ştirii MEDIAFAX nu a reuşit să obţină un punct de vedere de la Ministerul Sănătăţii.

Articol publicat de Magda Gheorghiţă şi Monica Mihai

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici