„NU adunărilor pentru liturghii de Crăciun”. Comisia Europeană recomandă înlocuirea slujbelor de Crăciun cu iniţiative online sau televizate

  • Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun faţă în faţă cu „iniţiative online sau televizate”.
  • Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.
  • „Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” - este invitaţia cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.
14640 afișări
Imaginea articolului „NU adunărilor pentru liturghii de Crăciun”. Comisia Europeană recomandă înlocuirea slujbelor de Crăciun cu iniţiative online sau televizate

„Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun”. Comisia Europeană recomandă înlocuirea slujbelor de Crăciun cu iniţiative online sau televizate

Comisia Europeană cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari şi înlocuirea acestora cu iniţiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

Proiectul insistă asupra distanţării sociale şi a folosirii măştilor de protecţie ca măsuri de reducere a infecţiilor.

Printre altele, Comisia recomandă menţinerea interzicerii circulaţiei inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenţă” şi „prudenţă”.

Pe scurt, trebuie evitate greşelile din vară, deoarece „riscul este un posibil al treilea val”, a reamintit preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Ştiu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricţiile, dar trebuie să învăţăm din greşelile făcute vara şi să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă şi excesivă a măsurilor devine un risc în faţa unui al treilea val după Crăciun”.

Marţi, ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, şi ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, vor discuta cu autorităţile locale pentru finalizarea noilor reglementări ce intră în vigoare din 4 decembrie.

Pe de altă parte, Consiliul permanent al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI) se reuneşte marţi într-o sesiune extraordinară pentru a discuta despre măsurile anti-pandemie.

Liturghiile de Crăciun vor avea loc „cu respectarea deplină a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, preşedintele CEI: „Dacă liturgiile şi întrunirile sunt supuse unei prudenţe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiţii de siguranţă, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi aşa şi de Crăciun şi va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici