Proteste la Berlin. Bundestagul aprobă restricţiile. Opoziţia le va contesta, iar manifestanţii cer demisia Angelei Merkel

  • Bundestagul a aprobat noile restricţii antiepidemice propuse de cancelarul Angela Merkel.
  • Opoziţia a anunţat că va contesta măsurile la Curtea Constituţională.
  • Protestatarii cer demisia cancelarului Angela Merkel.
2575 afișări
Imaginea articolului Proteste la Berlin. Bundestagul aprobă restricţiile. Opoziţia le va contesta, iar manifestanţii cer demisia Angelei Merkel

Bundestagul aprobă restricţiile | Opoziţia le va contesta, iar manifestanţii cer demisia Angelei Merkel

Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, a aprobat, miercuri după-amiază, noile restricţii antiepidemice, dar opoziţia intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională, iar protestatarii cer demisia cancelarului Angela Merkel.

Controversatul proiect de lege privind uniformizarea restricţiilor antiepidemice şi înăsprirea acestora a fost aprobat în Bundestag cu 342 de voturi pentru, 250 împotrivă şi 64 de abţineri. Proiectul va ajunge joi în Bundesrat, Camera superioară a Parlamentului de la Berlin, informează publicaţia Bild.

Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), aflat în opoziţie, a anunţat că va contesta noile măsuri la Curtea Constituţională.

Confruntări între forţele de ordine şi demonstranţi au avut loc, miercuri, în centrul oraşului Berlin, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice. Manifestanţii au scandat "Pace, libertate, fără dictatură!" şi "Merkel trebuie să plece!".

Poliţia din Berlin a anunţat că "protestul este ilegal". Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi au intervenit pentru dispersarea manifestanţilor. Au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine. Cel puţin 40 de manifestanţi au fost reţinuţi.

Guvernul Germaniei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect care prevede intensificarea şi uniformizarea restricţiilor antiepidemice, cancelarul Angela Merkel argumentând că "situaţia este gravă" şi trebuie evitată ocuparea locurilor în secţiile de terapie intensivă. Pentru a intra în vigoare, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecţia faţă de infecţii. Noile reglementări vor permite aplicarea în mod uniform a restricţiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată.

Noile norme prevăd interdicţii de circulaţie între orele 21.00 şi 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată, reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat, închiderea şcolilor şi a restaurantelor. De asemenea, sunt prevăzute norme privind accesul în magazine, în anumite situaţii fiind necesare rezultate negative la teste anticoronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici