Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade, în largul Indoneziei. O persoană a murit şi mai multe clădiri au fost deteriorate

  • Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade s-a produs astăzi în largul provinciei indoneziene East Java
  • Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6,8, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 96 de kilometri
  • Agenţia naţională pentru dezastre a declarat că autorităţile încă fac bilanţul pagubelor.
185 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade, în largul Indoneziei. O persoană a murit şi mai multe clădiri au fost deteriorate

Seism în Indonezia FOTO Profimedia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade s-a produs astăzi în largul provinciei indoneziene East Java. O persoană a fost murit şi mai multe clădiri din diverse oraşe au fost deteriorate, informează Reuters

Seismul s-a produs loc în Oceanul Indian, la o distanţă de 91 de kilometri de coasta sudică a provinciei East Java.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6,8, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 96 de kilometri.

Un videoclip distribuit de utilizatori pe reţelelor sociale a arătat cum oamenii fugeau dintr-un centru comercial din oraşul Malang în mijlocul cutremurului.

"Am simţit cutremurul de două ori, prima dată timp de două secunde şi apoi s-a oprit, dar apoi a tremurat din nou timp de cinci secunde", a declarat telefonic pentru Reuters Edo Afizal, recepţioner la un hotel din Blitar.

Agenţia naţională pentru dezastre a declarat că autorităţile încă fac bilanţul pagubelor.

Indonezia a fost lovită săptămâna trecută de ciclonul tropical Seroja, care a declanşat alunecări de teren şi inundaţii fulgerătoare care au ucis peste 160 de persoane pe insule din provincia Nusa Tenggara de Est.

Situată pe aşa-numitul Inel de Foc al Pacificului, ţara este lovită în mod regulat de cutremure. Un cutremur cu magnitudinea 6,2 care a lovit insula Sulawesi în ianuarie, a ucis peste 100 de persoane.

Tot sâmbătă, un alt cutremur cu magnitudinea 6,0 a avut loc în ocean la 214 km distanţă de sud-vestul provinciei Sarangi din Filipine, a declarat Centrul Seismologic European-Mediteranean, informează Reuters.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 300 km.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici