Airbus dezvăluie noul concept pentru avionul alimentat cu hidrogen. Constructorul de aeronave vrea să revoluţioneze prin propulsie cu zero emisii de carbon

  • Airbus a dezvăluit trei concepte vizuale pentru avioanele cu „zero emisii”
  • Noile aeronave vor fi alimentate cu hidrogen
  • Constructorul de avioane şi-a setat obiectivul de lansare pentru 2035
1228 afișări
Imaginea articolului Airbus dezvăluie noul concept pentru avionul alimentat cu hidrogen. Constructorul de aeronave vrea să revoluţioneze prin propulsie cu zero emisii de carbon

Sursa foto: profimedia

Airbus a dezvăluit trei concepte vizuale pentru noile avioane cu „zero emisii” care vor fi alimentate cu hidrogen. Constructorul aeronautic vrea să atragă atenţia publicului asupra ambiţiilor sale de a oferi zboruri cu „zero emisii”, în timp ce guvernele europene fac presiuni pentru o tehnologie pro mediu în planurile lor de recuperare post-COVID.

Airbus AIR.PA şi-a stabilit un termen limită până în 2035 pentru a pune în funcţiune o aeronavă comercială pe bază de commbustibil care să nu genereze emisii de carbon. Iniţiativa „ZEROe” include concepte pentru două aeronave cu aspect convenţional şi un avion cu fuselaj integrat. Spre deosebire de avioanele normale, motoarele vor fi adaptate pentru a arde hidrogen lichid stocat în partea din spate a fuselajului.

Majoritatea hidrogenului utilizat astăzi este extras din gazele naturale, care creează emisii de carbon. Cu toate acestea, Airbus a spus că hidrogenul utilizat pentru aviaţie va fi produs din energie regenerabilă şi extras din apă cu electroliză. Acesta este un proces fără carbon dacă este alimentat cu energie electrică regenerabilă, dar în prezent procesul este unul costisitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici