Reacţia TikTok privind posibila interzicere a aplicaţiei în SUA: ar ,,călca în picioare" libertatea de exprimare

  • Reprezentanţii TikTok s-au declarat îngrijoraţi în legătură cu proiectul de lege al Camerei Reprezentanţilor din SUA, care ar interzice aplicaţia în rândul americanilor dacă proprietarul chinez ByteDance nu îşi va vinde participaţia în termen de un an.
  • Aceştia consideră că interzicerea aplicaţiei în SUA ar ,,călca în picioare” libertatea de exprimare.
  • Pe 20 aprilie, Camera Reprezentanţilor a SUA a adoptat un proiect de lege care obligă compania-mamă a TikTok, ByteDance, să vândă acţiunile către o companie americană sau să fie interzisă în SUA.
442 afișări
Imaginea articolului Reacţia TikTok privind posibila interzicere a aplicaţiei în SUA:  ar ,,călca în picioare" libertatea de exprimare

Reacţia TikTok privind posibila interzicere a aplicaţiei în SUA: ar ,,călca în picioare" libertatea de exprimare

Camera Reprezentanţilor a adoptat sâmbătă proiectul de lege cu 360 de voturi pentru şi 58 de voturi împotrivă. Iniţiativa se îndreaptă spre Senat, unde ar urma să fie supusă la vot zilele următoare, scrie Euractiv.

Numeroşi politicieni americani susţin că TikTok prezintă riscuri pentru securitatea naţională, deoarece guvernul chinez ar putea obliga ByteDance să împărtăşească datele celor 170 de milioane de americani care utilizează aplicaţia.

Unii democraţi au solicitat, în schimb, o legislaţie mai puternică privind confidenţialitatea datelor, invocând preocupări despre o posibilă încălcare a libertăţii de exprimare dacă aplicaţia ar fi interzisă.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile s-a opus proiectului de lege din Camera Reprezentanţilor, invocând motive de libertate de exprimare.

,,Este regretabil că Camera Reprezentanţilor se foloseşte de acoperirea unei importante asistenţe externe şi umanitare pentru a bloca din nou un proiect de lege de interzicere care ar călca în picioare drepturile de liberă exprimare a 170 de milioane de americani", a declarat TikTok într-un comunicat, potrivit Euractiv.

Anterior, un proiect de lege din 13 martie, adoptat de Camera Reprezentanţilor, acorda ByteDance aproximativ şase luni pentru a se despărţi de activele TikTok din SUA sau pentru a se confrunta cu o interdicţie. Actuala versiune permite nouă luni pentru acest proces, iar termenul poate fi prelungit cu încă trei luni dacă se înregistrează progrese privind vânzarea acţiunilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici