Două grupuri de români sunt blocate pe Aeroportul Dubai

Două grupuri de cetăţeni români ale căror curse aeriene au fost anulate din cauza fenomenelor meteorologice extreme sunt blocate în Aeroportul Internaţional Dubai, anunţă MAE.

886 afișări
Imaginea articolului Două grupuri de români sunt blocate pe Aeroportul Dubai

Sursa foto: X

„În contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia a două grupuri de cetăţeni români aflaţi în Aeroportul Internaţional Dubai, ale căror curse aeriene au fost anulate”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, MAE precizează că reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie. De asemenea, reprezentanţii oficiului consular menţin dialogul în permanenţă cu persoanele în cauză şi au recomandat să respecte instrucţiunile autorităţilor emirateze pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local. În măsura în care arterele rutiere vor fi deblocate şi traficul va fi reluat, reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa pentru acordarea de asistenţă consulară la faţa locului.

„Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile emirateze, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaţionalizarea pistelor Aeroportului Internaţional Dubai începând cu ora 17:00 (ora locală). Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autorităţile emirateze şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară, conform competenţelor”, se menţionează în comunicat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici