Rusia va reacţiona dacă Suedia şi Finlanda vor intensifica relaţiile cu NATO

Rusia va reacţiona dacă Suedia şi Finlanda vor intensifica relaţiile cu NATO, deoarece o astfel de expansiune a Alianţei ar submina securitatea la nivel global, a declarat Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, relatează Reuters.

2757 afișări
Imaginea articolului Rusia va reacţiona dacă Suedia şi Finlanda vor intensifica relaţiile cu NATO

Rusia va reacţiona dacă Suedia şi Finlanda vor intensifica relaţiile cu NATO

În luna mai, a fost semnat un acord prin care cele două ţări au primit dreptul de a participa la exerciţiile militare ale Alianţei şi de a folosi sistemele NATO de comandă şi control.

„În schimb, NATO a primit acces la spaţiul aerian şi la apele teritoriale din Suedia şi Finlanda”, a menţionat ministrul.

De asemenea, summitul de săptămâna trecută dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin poate conduce la o cooperare militară mai mare atât între cele două ţări, cât şi între Rusia şi ţările membre NATO, a adăugat ministrul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici