Călin Popescu-Tăriceanu: În curând, DNA va ancheta parlamentari şi miniştri pentru creşterea salariului minim

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, vineri, că România se îndreaptă spre situaţia în care instituţiile de forţă "nedemocratice" încearcă să devină stat în stat şi că, în curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim.

1722 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu-Tăriceanu: În curând, DNA va ancheta parlamentari şi miniştri pentru creşterea salariului minim

Călin Popescu-Tăriceanu: În curând, DNA va ancheta parlamentari şi miniştri pentru creşterea salariului minim (Imagine: Dragos Savu/ Arhiva Mediafax Foto)

„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituţiile de forţă - nedemocratice – încearcă să devină stat în stat şi să decidă politica economică, socială, politica de investiţii şi chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală faţă de multinaţionalele care îşi exportă profitul. Deja se fac paşi în acest sens, sub oblăduirea preşedintelui Iohannis”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

Tăriceanu a făcut această afirmaţie în contextul publicării de către CCR a motivării deciziei sale, adoptată cu majoritate, prin care consideră că nu a existat conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi CSM.

„Motivarea CCR în ceea ce priveşte sesizarea făcută de CSM referitoare la ordonanţa adoptată de Guvern reprezintă nu doar o lovitură pentru conducerea CSM, dar şi o readucere aminte a menirii acestui for. CCR transmite CSM un mesaj clar: respectaţi separaţia puterilor în stat. Este un mesaj pe care l-am dat şi eu, în nenumărate rânduri, că preşedinte al Senatului, când CSM a intervenit brutal în activitatea Parlamentului”, a susţinut Tăriceanu.

„De curând, componentă CSM s-a schimbat, înnoit, şi sper că aceste voci noi să atragă atenţia asupra exceselor instituţiei. Mai ales acum, când au de partea lor această motivare a CCR. Este timpul ca CSM să respecte separaţia puterilor în stat şi rolul sau în arhitectură sistemului de justiţie”, a adăugat preşedintele Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici