Dîncu: Candidatul comun la PMB a fost un proiect uşor utopic

„Candidatul comun la PMB a fost un proiect uşor utopic, pentru că venea un pic cam târziu, este o lecţie, să nu facem peste noapte proiecte politice pe termen lung”, spune Vasile Dîncu.

152 afișări
Imaginea articolului Dîncu: Candidatul comun la PMB a fost un proiect uşor utopic

Dîncu: Candidatul comun la PMB a fost un proiect uşor utopic

Gabriela Firea are prima şansă la alegerile pentru Primăria Capitalei, dacă Sebastian Burduja ajunge la scorul PNL din Bucureşti şi ia voturi din bazinul electoral al lui Nicuşor Dan, spune la RFI senatorul PSD Vasile Dîncu.

El crede pe de altă parte că ideea candidatului comun la PMB era un proiect „poate că uşor utopic, pentru că venea un pic cam târziu": „Vasile Dîncu spune despre alegerile din Bucureşti că vor fi „un spectacol electoral în campanie şi la vot. Vom avea, după părerea mea, un vot destul de strâns, va fi o bătălie între votul de partid şi încercarea lui Nicuşor Dan de a-şi menţine status quo-ul (...). Intrarea Gabrielei Firea în acest moment şi a lui Sebastian Burduja strică oarecum echilibrul sau bătălia care părea să fie una în doi între Popescu Piedone, candidatul venit din popor, să zicem aşa, din stradă şi primarul general al Capitalei. Deci se schimbă, devine o bătălie de partid, în care forţa de mobilizare a PSD-ului o propulsează pe Firea din prima pe locul al doilea (...). Lupta va fi una strânsă pentru câştigarea Capitalei".

Senatorul PSD crede că Gabriela Firea „are nevoie de mobilizarea de partid, de activarea organizaţiilor PSD şi evident de sprijinul unor primari de Sector care au o notorietate bună, o încredere bună din partea publicului. Apoi, trebuie să valorifice cel mai bine fosta ei activitate de ministru sau fosta ei activitate de primar. Şi nu în ultimul rând, eu am studiat nemulţumirile bucureştenilor, există 63%-64%-65% dintre bucureşteni care sunt nemulţumiţi de anumite aspecte ale habitatului din Bucureşti, ale vieţii din Bucureşti, aspecte legate de urbanism şi care spun că s-au înrăutăţit".

Vasile Dîncu afirmă că „în momentul în care intră şi ea şi Burduja în luptă, Burduja, ca şi un tânăr candidat, cu o imagine foarte bună, ministru, cu siguranţă că va lua ceva din electoratul de dreapta, care l-a votat iniţial pe Nicuşor Dan şi care şi acum era în zona lui Nicuşor Dan. Deci până la urmă, în această competiţie, în care PSD şi PNL nu merg împreună, combinaţia dintre cei doi candidaţi, ceea ce face domnul Burduja poate să o sprijine pe doamna Firea în această bătălie, adică va lua cu siguranţă voturi de la Nicuşor Dan. Dacă va ajunge la nivelul pe care PNL îl are în Bucureşti, atunci Firea are prima şansă să câştige".

Senatorul PSD declară că ideea candidatului comun la PMB a venit prea târziu: „La Bucureşti era un proiect poate că uşor utopic, pentru că venea un pic cam târziu, dar era un proiect de a arăta că alianţa poate funcţiona foarte bine la Bucureşti, într-un loc simbolic pentru România şi de aici încolo să meargă o alianţă politică mai departe (...). Faptul că nu a funcţionat arată mai multe lucruri, arată că nu am fost destul de bine organizaţi, pentru că dacă am fi lansat un candidat comun cu şase luni înainte, putea fi testat, se putea face o campanie mult mai aşezată pe publicul ţintă, cu idei şi pe aspecte importante ale judecăţii de valoare (...). Este o lecţie pentru ca altă dată să ne gândim la proiecte politice pe termen lung, să ne gândim din timp, să nu le facem peste noapte, cred că asta a fost principala problemă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici