Boston Dynamics prezintă robotul umanoid Atlas, complet electric

  • Inovaţia reprezentată de robotul umanoid Atlas, complet electric, marchează un progres semnificativ în domeniul roboticii.
  • Designul remarcabil al noului Atlas îl apropie mai mult de aspectul şi mişcările umane.
  • Alimentat de tehnologii de ultimă generaţie, Atlas deschide noi posibilităţi în domeniul inovării robotice.
1117 afișări
Imaginea articolului Boston Dynamics prezintă robotul umanoid Atlas, complet electric

Sursa foto: Boston Dynamics

Boston Dynamics a dezvăluit ultima sa minune: robotul umanoid Atlas, complet electric, scrie Tech Radar.

Această creaţie revoluţionară reprezintă un salt semnificativ în tehnologia roboticii, având o forţă şi agilitate sporite în comparaţie cu predecesorii săi. De remarcat este faptul că noul Atlas prezintă un design remarcabil de asemănător cu cel al omului, o schimbare faţă de modelele anterioare.

Într-un video de prezentare, Atlas demonstrează mişcări fluide şi dinamice, evidenţiind capacităţile sale fără precedent. Boston Dynamics subliniază faptul că, deşi robotul poate părea asemănător unui om, mişcările sale sunt optimizate pentru eficienţă şi depăşesc capacităţile umane.

Această concentrare pe eficienţă subliniază potenţialul ca roboţii să îndeplinească sarcini dincolo de limitele umane. Trecerea către roboţii bipezi se aliniază viziunii Boston Dynamics de a crea maşini adaptate pentru o lume concepută pentru oameni.

Deşi robotul Atlas, complet electric, se află încă în faza de testare, aplicaţiile sale viitoare în diverse industrii, de la producţie, la viaţa de zi cu zi, promit mult.
Alimentat de tehnologii avansate de inteligenţă artificială şi învăţare automată, Atlas reprezintă începutul unei noi ere în inovarea robotică.

Pe măsură ce Boston Dynamics îşi ia rămas bun de la predecesorul său hidraulic, tranziţia simbolizează angajamentul companiei de a defini noi standarde în domeniul roboticii. Astfel, Boston Dynamics celebrează moştenirea lui Atlas, în timp ce abordează potenţialul noului său succesor complet electric.

Evidenţiind interesul pentru dezvoltarea ulterioară a lui Atlas, un lucru este cert: această inovaţie remarcabilă este pregătită să captiveze şi să inspire oamenii din întreaga lume. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici