Bacău: Opt persoane diagnosticate cu gripă AH1N1

Opt persoane din Bacău, între care şase elevi de la trei instituţii de învăţământ din municipiul Buzău, au fost diagnosticate, în ultimele 24 de ore, cu virusul AH1N1.

95 afișări
Imaginea articolului Bacău: Opt persoane diagnosticate cu gripă AH1N1

Bacău: Opt persoane diagnosticate cu gripă AH1N1 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Patru dintre copiii bolnavi sunt elevi la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din municipiul Bacău, unul este elev în clasa a VI-a la Şcoala "Alexandru cel Bun", iar altul învâţă la Şcoala "Dimitrie Leonida" din cartierul Şerbăneşti.

"În această situaţie, Colegiul Vasile Alecsandri rămâne închis, iar la celelalte instituţii de învăţământ vor intra în carantină doar clasele din care fac parte elevii bolnavi", a declarat Marin Buştuc, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

În ultimele 24 de ore, s-a confirmat existenţa virusului AH1N1 şi la doi adulţi - un tânăr de 20 de ani, student la Politehnică în Iaşi şi un salariat al Aeroportului Bacău.

"Luăm măsurile obişnuite în toate cazurile confirmate. În cazul de la aeroport, de la colegii persoanei cu gripă nouă s-au recoltat deja probe care vor fi trimise spre analiză. Se va face o dezinfecţie în biroul în care lucra respectivul angajat, iar salariaţii au fost sfătuiţi ca, în cazul apariţiei primelor simptome, să ceară sfatul unui specialist", a mai spus directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

În judeţul Bacău sunt confirmate 73 de cazuri de gripă nouă, însă specialiştii de la DSP aşteaptă rezultatele a 33 de probe trimise în ultimele trei zile la Bucureşti, pentru analize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici