Austria prelungeşte lockdown-ul. Până la ce dată este valabil

  • Austria a renunţat la planurile de a permite oricărei persoane cu un test coronavirus negativ să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme.
  • Decizia a venit după ce partidele de opoziţie din Austria au blocat un proiect de lege care ar fi permis persoanelor care faceau dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown.
  • Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până pe 24 ianuarie.
1305 afișări
Imaginea articolului Austria prelungeşte lockdown-ul. Până la ce dată este valabil

Profimedia

Austria a renunţat la planurile de a permite oricărei persoane cu un test coronavirus negativ să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme, extinzând efectiv măsurile stricte şi ţinând închise restaurantele şi magazinele neesenţiale până pe 24 ianuarie, notează Reuters. 
 
Decizia a venit după ce partidele de opoziţie din Austria au blocat un proiect de lege care ar fi permis persoanelor care faceau dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown, a precizat ministrul Sănătăţii, Rudolf Anschober.
 
Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până pe 24 ianuarie sau dacă se pot deschide conform planificării iniţiale, pe 18 ianurie.
 
Proiectul de lege prevedea ca persoanele care prezentau un test negativ la coronavirus să participe la evenimente culturale sau sportive, să meargă la cumpărături la magazinele cu produse neesenţiale, la restaurante şi frizerii, cu o săptămână mai devreme
de sfârşitul oficial al lockdown-ului, 24 ianuarie.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici