Gripă, viroză sau Covid. Cum îţi dai seama pe care dintre ele o are copilul tău şi ce ai de făcut?

  • Gripă, viroză, sau Covid 19? Cum poţi şti tu, ca părinte, la toamnă să le deosebeşti atunci când copilul tău va avea semne de boală?
  • Simptomele pot fi comune celor trei afecţiuni, astfel încât să ştii când este vorba despre SARS COV 2 sau când nu asta va fi o misiune aproape imposibilă.
  • Medicul Adrian Marinescu spune totuşi să fii atent dacă în paleta de simptome observi oboseală accentuată şi pierderea gustului şi mirosului. Sunt semne clasice de Covid, dar ele pot apărea şi în alte tipuri de infecţii respiratorii.
20659 afișări
Imaginea articolului Gripă, viroză sau Covid. Cum îţi dai seama pe care dintre ele o are copilul tău şi ce ai de făcut?

Gripă, viroză sau Covid. Cum îţi dai seama pe care dintre ele o are copilul tău şi ce ai de făcut?

În acest context, specialistul îţi spune cum ar trebui să faci. La primele semne de boală, trebuie să izolezi copilul acasă. Nu intra în panică! Dacă starea sa nu este una gravă, ia legătura cu medicul tău de familie care îţi va indica ce tratament trebuie să-i dai. În principiu, va fi vorba despre tratament simptomatic.

Dacă starea copilului este gravă, sună la 112.

Poate cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci pentru copilul tău, atunci când vine vorba de prevenţie, este să-l vaccinezi antigripal. Elimini astfel din start posibilitatea ca el să aibă gripă.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală: Trebuie să ne vaccinăm antigripal, cred că în momentul ăsta e un element crucial. În momentul în care cineva are simptomatologie primul lucru pe care trebuie să-l facem este să-l izolăm. Dacă vorbim de cei mici, ce trebuie să facem este să nu-l trimitem la şcoală, foarte probabil că nu este sars cov 2. De multe ori oboseala e importantă, pierderea gustului şi mirosului pot să ne orienteze către infecţia cu SARS COV 2, dar de multe ori e greu să facem această diferenţă, mai ales dacă nu avem pregătirea necesară. Că e gripă, că-i viroză, că-i SARS Cov 2 , nu se tratează cu antibiotic. Dimpotrivă, antibioticele duc la reacţii adverse, la faptul că se creează rezistenţă, deci cu siguranţă nu folosim antibioticul, ar trebui să nu folosim antibioticul şi din punct de vedere legal, fără prescripţie medicală

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici