Un studiu din China arată că bărbaţii au şanse mai mari decât femeile să moară din cauza COVID-19

  • Un studiu realizat în China ar putea susţine ideea conform căreia bărbaţii sunt mai afectaţi de noul coronavirus decât femeile, relatează CNN.
  • Cercetarea a fost realizată de medici de la două spitale importante din Beijing şi Wuhan
  • Studiul a arătat că bărbaţii au şanse de două ori mai mari să moară de COVID-19 decât femeile
503 afișări
Imaginea articolului Un studiu din China arată că bărbaţii au şanse mai mari decât femeile să moară din cauza COVID-19

Studiul este realizat la o scară mică şi reflectă mai degrabă situaţia din China decât cea globală, dar susţine ideea lansată şi de alte publicaţii conform căreia bărbaţii au şasne mai mari să dezvolte forme mai grave sau să moară din cauza COVID-19.

Echipa de formată din medici de la Spitalul Togren din Beijing şi Spitalul din Wuhan a studiat 43 de pacienţi direct şi alţi 1000 indirect.

Femeile şi bărbaţii par că au aproximativ aceaşi rată a îmbolnăvirilor, dar bărbaţii au şanse de două ori mai mari să moară, notează studiul apărut în publicaţia Frontiers in Public Health.

Autorii studiului au precizat că bărbaţii au un risc mai mare indiferent de vârstă şi stare de sănătate. Ei au mai precizat că studiul trebuie repetat pe grupuri mai mari pentru a fi precis. Şi alte cercetări aflate în stagii iniţiale arată acelaşi trend.

Oamenii de ştiinţă vor să analizeze şi datele de la pacienţii din alte ţări deoarece sunt şi alte aspecte demografice ce trebuie luate în calcul. Spre exemplu 50% din bărbaţii din China fumează comparativ cu 5% în rândul femeilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici