VIDEO Coronavirus pe calea aerului: Cum s-a răspândit Covid-19 în Orientul Mijlociu

  • O investigaţie realizată de BBC News Arabic analizează datele de zbor a celei mai mari companii aeriene din Iran
  • Mahan Air a continuat să zboare în timp ce interdicţiile de zbor ale guvernului erau în vigoare
  • Compania iraniană de zbor a contribuit la răspândirea Covid-19 în Orientul Mijlociu
4533 afișări
Imaginea articolului VIDEO Coronavirus pe calea aerului: Cum s-a răspândit Covid-19 în Orientul Mijlociu

Sursa foto: profimedia

Compania aeriană Mahan Air a efectuat sute de zboruri către şi dinspre Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite şi Siria de la sfârşitul lunii ianuarie şi până la sfârşitul lunii martie. Toate aceste ţări au dat permisiunea lui Mahan Air să aterizeze. Şi au permis acest lucru în timp ce aveau în vigoare propriile lor interdicţii pentru zborurile de rutină din Iran. Astfel, Mahan Air a devenit un nod de comunicaţie pentru noul virus în Orientul Mijlociu.

Surse din cadrul companiei aeriene au declarat pentru BBC că zeci de echipaje de cabină ale lui Mahan Air prezintă simptome asociate Covid-19. Atunci când personalul a solicitat echipamente de protecţie şi a emis opinii legate de gestionarea crizei de către conducere, a fost redus la tăcere.

Cel mai mare operator de zbor din Iran, Mahan Air, este supus sancţiunilor de către SUA pentru legăturile sale cu Gardă Revoluţionară Iraniană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici