Adobe Photoshop împlineşte 20 de ani

Adobe Photoshop, produsul software care a redefinit creativitatea în era digitală, împlineşte 20 de ani, aniversarea fiind celebrată prin evenimente organizate în Statele Unite, Japonia, Asia şi Europa, informează BusinessWire.

67 afișări
Imaginea articolului Adobe Photoshop împlineşte 20 de ani

Adobe Photoshop împlineşte 20 de ani

În Statele Unite, Asociaţia Naţională a Profesioniştilor în Photoshop (NAPP) va celebra aniversarea, printr-o întrunire la Palatul Artelor din San Francisco, la care vor participa reprezentanţii companiei, inclusiv creatorul Photoshop, Russell Brown.

În urmă cu 20 de ani, Adobe anticipa că va vinde 500 de exemplare de Photoshop pe lună. În prezent, 90% dintre cei care au profesii creative folosesc Photoshop, de la fotografi, graficieni, oameni de publicitate, arhitecţi, până la ingineri şi doctori.

Festivităţile vor continua în Japonia, Asia şi Europa. În onoarea celei de-a 20-a aniversări, Adobe Germania va găzdui un maraton online de 20 de ore, alături de 15 specialişti locali în Photoshop, dezvăluind trucuri live pentru fanii software-ului.

Comunitatea fanilor Photoshop - cei 400.000 de fani pe pagina de Facebook a produsului - va derula mai multe activităţi online, împărtăşind propriile istorii despre impactul produsului asupra activităţii lor.

"De 20 de ani, Photoshop a jucat mai multe roluri - a dat oamenilor creativi posibilitatea de a realiza imagini uimitoare care au influenţat hotărâtor cultura vizuală şi au transformat domeniul fotografiei. Nu este o exagerare să spunem, că datorită milioanelor de utilizatori creativi, Photoshop a schimbat modul în care lumea se vede pe sine", a spus Shantanu Narayen, preşedinte Adobe.

Fie că face ca efectele vizuale să prindă viaţă - ca în "Avatar" - sau ajută la salvarea de vieţi, prin colaborarea cu centre de recuperare a copiilor dispăruţi, sau provoacă ochiul uman să distingă între o imagine cosmetizată şi una naturală, Photoshop continuă să atragă noi utilizatori, precum şi noi ambasadori ai brandului.

Povestea Adobe Photoshop a început în 1987, când Thomas Knoll a dezvoltat un program de modificare a pixelilor unei fotografii, intitulat Disney. După ce a început să colaboreze cu fratele său, John Knoll, cei doi au început să adauge instrumente care permiteau procesarea imaginilor digitale. Programul a atras atenţia liderilor industriei software şi în 1988 Adobe a luat decizia de a licenţia software-ul, numindu-l Photoshop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici