Becali, Băsescu şi Boc - cei mai mediatizaţi politicieni la ştirile TV

George Becali, Traian Băsescu şi Emil Boc au fost cele mai mediatizate personalităţi politice în emisiunile de ştiri difuzate între 8 iunie şi 7 iulie, de televiziunile TVR 1, Antena 1, Antena 2, Antena 3, B1 TV, Pro TV, Realitatea TV şi OTV, potrivit unei monitorizări a CNA.

30 afișări
Imaginea articolului Becali, Băsescu şi Boc - cei mai mediatizaţi politicieni la ştirile TV

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

CNA a monitorizat, în perioada 8 iunie - 7 iulie, emisiunile de ştiri şi de dezbateri ale principalelor posturi de televiziune - TVR 1, Antena 1, Antena 2, Antena 3, B1 TV, Pro TV, Realitatea TV şi OTV - şi posturi de radio - Radio România Actualităţi, Realitatea FM şi Europa FM.

Obiectivul monitorizării a fost contorizarea numărului şi duratei intervenţiilor directe ale reprezentanţilor partidelor politice în emisiunile de ştiri, precum şi evidenţierea participării lor în emisiunile de dezbateri.

În emisiunile de ştiri, cele mai mediatizate zece personalităţi politice au fost:

George Becali (PNG-CD) - 202 intervenţii,

Traian Băsescu (preşedintele României) - 105 apariţii,

Emil Boc (PD-L) - 80,

Ioan Bazac (PSD-PC) -35,

Mircea Geoană (PSD-PC) -34,

Radu Berceanu (PD-L) - 33,

Elena Udrea (PD-L) -19,

Ecaterina Andronescu (PSD-PC) - 17,

Crin Antonescu (PNL) - 17 şi

Marian Vanghelie (PSD-PC) - 16.

În cazul emisiunilor de dezbatere:

Emil Boc domină topul celor mai mediatizate personalităţi politice, cu 19 prezenţe,

Bogdan Olteanu (PNL) - 16 prezenţe,

Mădălin Voicu (PSD-PC) - 16,

Nicolae Bănicioiu (PSD-PC) - 15,

Alina Gorghiu (PNL) - 15,

Hoară Marcel (PD-L),

Marius Necula (PD-L),

Codrin Ştefănescu (PRM),

Mircea Toader (PD-L) şi

Sever Voinescu (PD-L) - fiecare cu câte 12 prezenţe.

În emisiunile de ştiri de la posturile de radio:

Emil Boc se situează pe primul loc în topul personalităţilor politice cu cele mai multe intervenţii (213),

Traian Băsescu (143),

Marian Sârbu (79),

Dan Nica (72) şi

Mircea Geoană (65).

În emisiunile de dezbateri de la posturile de radio:

Mircea Geoană este campion în privinţa prezenţelor monitorizate, cu 7 prezenţe,Ecaterina Andronescu, Victor Boştinaru, Ilie Sârbu şi Marian Sârbu - fiecare cu câte 4 prezenţe.

Rezultatele monitorizării au fost făcute publice în şedinţa de joi a CNA, când Consiliul a sancţionat posturile de televiziune şi radio care au avut dezechilibre în modul de prezentare a reprezentanţilor partidelor politice în emisiunile de ştiri, precum şi dezechilibre în evidenţierea participării lor în emisiunile de dezbateri.

Astfel, posturile Antena 3 şi Realitatea TV au fost somate public de CNA, pentru dezechilibre mai mari în emisiunile de ştiri şi dezbateri, în timp ce B1 TV, TVR 1, Antena 2 au primit adrese de atenţionare, pentru dezechilibre mai mici.

Totodată, CNA a decis să someze public Radio România Actualităţi şi Realitatea FM, pentru dezechilibre mari în emisiunile de ştiri şi dezbateri, şi să atenţioneze Europa FM, pentru dezechilibre mai mici în acelaşi tip de emisiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici