CANNES 2015: Filme de Arnaud Desplechin şi Ciro Guerra, premiate la Quinzaine des Réalisateurs

Lungmetrajul "Trois souvenirs de ma jeunesse", regizat de cineastul francez Arnaud Desplechin, şi pelicula "El abrazo de la serpiente", a regizorului columbian Ciro Guerra, se numără printre laureaţii secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, de la Festivalul de Film de la Cannes 2015.

109 afișări
Imaginea articolului CANNES 2015: Filme de Arnaud Desplechin şi Ciro Guerra, premiate la Quinzaine des Réalisateurs

CANNES 2015: Filme de Arnaud Desplechin şi Ciro Guerra, premiate la Quinzaine des Réalisateurs

Aflată la a 47-a ediţie, Quinzaine des Réalisateurs este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondială. De-a lungul timpului, în secţiunea Quinzane des Réalisateurs au fost prezenţi regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc şi Jean-Pierre Dardenne.

Astfel, lungmetrajul "Trois souvenirs de ma jeunesse/ My Golden Days", regizat de cineastul francez Arnaud Desplechin, cu actorul Mathieu Amalric în distribuţie, a primit, vineri seară, premiul Société des auteurs et compositeurs dramatiques (SACD), care recompensează o peliculă în limba franceză, potrivit hollywoodreporter.com.

La rândul său, pelicula "El abrazo de la serpiente/ Embrace of the Serpent", de Ciro Guerra, a primit premiul Art Cinema, oferit de Confédération Internationale des Cinémas d'Art et d'Essai (CICAE).

Filmul "Mustang", de Deniz Gamze Ergüven, a fost recompensat cu trofeul Europa Cinema Label, care are drept obiectiv îmbunătăţirea promovării, distribuţiei şi creşterii încasărilor unei pelicule în reţeaua de cinematografe din Europa.

Totodată, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, premiul Illy pentru scurtmetraj a fost câştigat de "Rate Me!", de Fyzal Boulifa, în timp ce o menţiune specială a fost primită de scurtmetrajul "The Exquisit Corpus", de Peter Tscherkassky.

În secţiunea Quinzaine des Réalisateurs este decernat şi trofeul Carrosse d'Or, atribuit în fiecare an unui regizor ales de comunitatea internaţională a cineaştilor pentru curajul şi independenţa operei sale cinematografice. În acest an, trofeul Carrosse d'Or a fost atribuit regizorului Jia Zhangke, care a susţinut şi un masterclass.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a început pe 13 mai şi se va încheia duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici