Documentarul românesc „Acasă” a fost premiat la Munchen

  • Documentarul „Acasă”/ „Acasă, My Home” a primit un nou premiu, la Munchen
  • Filmul spune povestea familiei care a trăit două decenii în ”Delta” Văcăreşti
  • Pelicula a avut premiera mondială la Festivalul Sundance, în luna februarie
282 afișări
Imaginea articolului Documentarul românesc „Acasă” a fost premiat la Munchen

Documentarul românesc „Acasă” a fost premiat la Munchen

Documentarul „Acasă” a câştigat Marele Premiu al DOK.fest Munchen. Filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc spune povestea familiei care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată.

Cea de-a 35-a ediţie a prestigiosului festival internaţional de film documentar se desfăşoară online în perioada 6 - 24 mai.

Radu Ciorniciuc (regizor şi co-director de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) şi Mircea Topoleanu (co-director de imagine) au urmărit şi documentat vreme de patru ani experienţele familiei Enache. De la o viaţă în completă armonie cu natura, în Delta Văcăreşti, la traiul plin de provocări din jungla urbană a capitalei, după ce spaţiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată - Parcul Natural Văcăreşti.

Filmul a avut premiera la Sundance, unde a câştigat premiul Special al Juriului pentru Imagine în secţiunea World Cinema Documentary.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici