Festivalul "George Enescu" 2009 - între 30 august şi 26 septembrie

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura anul viitor, între 30 august şi 26 septembrie, urmând să prezinte opt producţii de operă, 12 orchestre mari, şase orchestre de cameră, concursul de pian, vioară şi compoziţie, precum şi alte evenimente.

157 afișări
Imaginea articolului Festivalul "George Enescu" 2009 - între 30 august şi 26 septembrie

Festivalul "George Enescu" 2009 - între 30 august şi 26 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Programul festivalului este finalizat, însă campania de promovare o vom deschide pe 15 septembrie (2008 - n. red.)", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Constantinescu, manager Artexim. Potrivit acestuia, ediţia Festivalului "George Enescu" de anul viitor va fi promovată de la 1 octombrie pe CNN, Euronews, Mezzo, precum şi alte canale de televiziune străine.

Astfel, festivalul de anul viitor va fi deschis cu o reprezentaţie a operei "Oedip" - o coproducţie realizată cu Opera din Toulouse. Programul evenimentului va mai cuprinde serii de concerte simfonice, concerte nocturne, concerte de jazz în care vor fi prelucrate teme clasice, opt producţii de operă, concertele a 12 orchestre mari, şase orchestre de cameră, precum şi ale unor ansambluri româneşti.

Potrivit unor declaraţii făcute de Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, într-un interviu acordat MEDIAFAX, pe lista de invitaţi pentru ediţia următoare a festivalului s-ar afla, printre alţii, Orchestra Suisse Romande din Geneva, Orchestra din New York şi Philadelphia, Baletul American şi Filarmonicile din Munchen şi Londra.

Festivalul "George Enescu" a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

Programul ediţiei de anul trecut a cuprins 36 de lucrări de creaţie enesciană, 145 de opusuri din repertoriul universal, 85 de lucrări contemporane româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici