Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural

Radio România Muzical şi Radio România Cultural vor difuza, între 1 şi 5 august, spectacolele din prima săptămână a ediţiei din acest an a Festivalului Richard Wagner de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din lume.

195 afișări
Imaginea articolului Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural

Richard Wagner (Imagine: www.wikipedia.org)

Celebrul festival Richard Wagner de la Bayreuth polarizează atenţia melomanilor de pretutindeni, biletele fiind achiziţionate cu mulţi ani înainte. În 2011, festivalul aniversează 100 de ani de existenţă.

La Radio România Muzical şi Radio România Cultural ascultătorii români vor fi în contact pentru a douăsprezecea oară consecutiv cu spectacolele din prima săptămână a Festivalului de la Bayreuth.

De luni, 1 august, până vineri, 5 august, de la ora 19.00, pe frecvenţele şi site-urile celor două posturi, pot fi ascultate înregistrările spectacolelor care au avut loc în perioada 25 iulie - 29 iulie 2011, documente sonore primite de Radio România Muzical în cadrul schimburilor cu Uniunea Europeană de Radio.

Astfel, timp de cinci zile, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, pot fi ascultate câteva dintre cele mai importante opere ale lui Richard Wagner, spectacole înregistrate în teatrul special conceput de Wagner la Bayreuth pentru reprezentaţiile dramelor sale muzicale. Astfel, în 1 august poate fi ascultată opera "Tannhäuser", în 2 august - "Maeştrii cântăreţi din Nürnberg", în 3 august - "Lohengrin", în 4 august - "Parsifal" şi în 5 august - "Tristan şi Isolda". Ca în fiecare an, distribuţiile includ cele mai importante voci wagneriene ale momentului, sub conducerea unor dirijori de prestigiu.

Toate cele cinci spectacole vor fi prezentate la Radio România Muzical şi Radio România Cultural de Iolanda Drâmbei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici