Fetele lui Hagi, Popescu şi Ilie, într-un spectacol pe teme shakespeariene, la Teatrul de Comedie

Fetele lui Gheorghe Hagi, Gică Popescu şi Adrian Ilie au prezentat un colaj pe teme shakespeariene, sâmbătă seara, la Teatrul de Comedie din Bucureşti, la spectacolul de teatru, intitulat "Noi vrem Shakespeare!", participând părinţii şi prietenii acestora.

577 afișări
Imaginea articolului Fetele lui Hagi, Popescu şi Ilie, într-un spectacol pe teme shakespeariene, la Teatrul de Comedie

Fetele lui Hagi, Popescu şi Ilie, într-un spectacol pe teme shakespeariene, la Teatrul de Comedie (Imagine: Mediafax Foto)

Kira Hagi, în vârstă de 15 ani, Maria Popescu, în vârstă de 10 ani, şi Milana Ilie, în vârstă de 10 ani, au fost pregătite pentru spectacol de către Rădiţa Roşu, actriţă care colaborează cu Teatrul de Comedie şi profesor de actorie. De altfel, Rădiţa Roşu este cea care a semnat şi regia spectacolului "Noi vrem Shakespeare!", pe care fetele lui Hagi, Popescu şi Ilie l-au prezentat sâmbătă seara, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

Kira, Maria şi Milana au interpretat mai multe personaje din opera lui Shakespeare. Toate trei au interpretat-o pe Julieta, dar şi alte personaje din operele lui Shakespeare, respectiv Hamlet, Helena, Ofelia, Hermia. În cadrul spectacolului, ele au făcut trecerea de la o piesă la alta, iar la sfârşit fiecare a interpretat-o pe Julieta bând otrava.

La spectacol au fost prezente circa 30 de persoane, printre care părinţii şi prietenii fetelor, dar şi George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie.

Cele trei fete urmează din septembrie anul trecut un curs de actorie cu Rădiţa Roşu şi au mai jucat în decembrie 2010 într-o montare după "Fetiţa cu chibrituri", de Hans Christian Andersen, la Sala Dalles din Capitală.

"Ne ştim de când eram mici, am zis să încercăm ceva nou", a declarat Kira Hagi despre ea şi colegele ei de trupă. Fata lui Gheorghe Hagi a mai spus că ei a început să-i placă foarte mult actoria, care deocamdată este un hobby, dar şi-ar dori să facă acest lucru şi în mod profesionist.

La rândul său, Gheorghe Hagi a declarat că Kirei îi place foarte mult ceea ce face, printre activităţile sale preferate numărându-se actoria şi desenul. "A plecat pe direcţia aceasta, să vedem unde o să ajungă", a declarat Gheorghe Hagi. Totodată, Hagi a fost de părere că fetele "au jucat bine şi nu au avut emoţii".

Pe de altă parte, Rădiţa Roşu a declarat pentru MEDIAFAX că acest curs cu Kira, Maria şi Milana a început "din dorinţa lor să facă actorie". Ea a precizat că doreşte să dezvolte acest curs, aducând şi nişte băieţi de 10-16 ani în trupă. Totodată, Rădiţa Roşu a mai spus că va păstra conceptul spectacolului pus în scenă sâmbătă seara la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, dar va avea mai multe personaje shakespeariene care să interacţioneze.

Pe de altă parte, Rădiţa Roşu a explicat că a fost impresionată de faptul că fetele nu obosesc, nu se plictisesc deloc şi că au o pasiune. Astfel, Kira s-a gândit să facă regie de film, Maria oscilează între actorie şi modeling, iar Milana vrea la rândul ei actorie sau regie.

La sfârşitul spectacolului, Kira, Maria şi Milana au primit flori şi au vorbit degajate cu cei prezenţi la eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici