O carte pe zi: "Fata anonimă", de Greer Hendricks şi Sarah Pekkanen

"Este etic să distrugi viaţa unei femei nevinovate, dacă asta înseamnă că există o şansă să protejezi alte femei de abuzuri viitoare?". E o întrebare pe care o pun la un moment dat autoarele acestui roman incomod.

169 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Fata anonimă", de Greer Hendricks şi Sarah Pekkanen

"Fata anonimă", de Greer Hendricks şi Sarah Pekkanen

Cu mai bine de un an în urmă am semnalat la această rubrică primul roman tradus în româneşte al autoarelor de faţă, "Soţia dintre noi" - un roman cu un ritm alert, un thriller foarte bine scris, tulburător, cu întorsături neaşteptate şi final surprinzător. Greer Hendricks a fost mai bine de două decenii redactor la celebra editură Simon & Schuster. "Soţia dintre noi" era cartea ei de debut. Sarah Pekkanen, fost jurnalist de investigaţii, a mai semnat alte şapte bestseleruri. Cele două autoare au publicat până acum împreună trei cărţi: "Soţia dintre noi", "Fata anonimă" şi "Nu eşti singură".

Scriu editorii: "Din dorinţa de a câştiga uşor nişte bani, Jessica Farris se înscrie ca subiect al unui studiu psihologic despre etică şi moralitate iniţiat de doamna doctor Shields, psihiatru şi profesor universitar. Ea crede că tot ce trebuie să facă e să răspundă la câteva întrebări, să încaseze banii şi să plece. Dar întrebările devin din ce în ce mai dificile şi, pe măsură ce studiul se mută din sala de examinare în lumea reală, linia dintre realitate şi experiment se estompează, iar Jess simte că doamna doctor Shields pare să ştie nu doar ce gândeşte ea, ci şi ce ascunde. Prin urmare, comportamentul Jessicăi va fi nu doar monitorizat, ci şi manipulat. Prinsă într-o reţea de atracţii, înşelăciuni şi gelozie, Jess află rapid că unele obsesii pot fi mortale.

Rareori veţi da peste o carte care să stârnească o asemenea tensiune, cu personaje extrem de inteligente care luptă să scape de capcanele pe care le întind celelalte. Pentru că a făcut greşala de a dezvălui câteva elemente secrete din viaţa ei anterioară, Jessica Farris e pur şi simplu acaparată de medicul psihiatru care o obligă să facă ce doreşte ea, motivul bănuit fiind la un moment dat pedepsirea soţului pentru infidelitate. "Loialitatea ta a fost cultivată metodic. Ai fost plătită cu mii de dolari pentru serviciile tale. Ai primit daruri alese cu grijă. A fost tratată starea ta emoţională: ai primit gratuit echivalentul unor şedinţe de terapie intensivă. Îmi aparţii."

Un suspans dus cu măiestrie până la final.

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen - "Fata anonimă". Traducere din limba engleză şi note de Dana-Ligia Ilin. Editura Litera, colecţia Buzz books. 479 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici