Prima bibliotecă în limba română de la Madrid, deschisă în aprilie

Prima bibliotecă românească de la Madrid, "Jose Hierro", care va pune la dispoziţia publicului documente de bibliotecă româneşti precum cărţi, albume, dicţionare, CD-uri sau DVD-uri, va fi deschisă în 11 aprilie, în cadrul unui proiect de înfiinţare a unor secţii de limbă română în capitala Spaniei.

32 afișări
Imaginea articolului Prima bibliotecă în limba română de la Madrid, deschisă în aprilie

Prima bibliotecă în limba română de la Madrid, deschisă în aprilie (Imagine: Mediafax Foto)

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) va derula un proiect de înfiinţare a unor secţii cu documente de bibliotecă româneşti în patru filiale ale Bibliotecii Publice Municipale Madrid, prima fiind Biblioteca "Jose Hierro", cu 2.500 de volume româneşti.

"Neoficial, se consideră că sunt 350.000 de români în Madrid. Practic, al doilea oraş ca număr de locuitori români după Bucureşti este Madrid. Biblioteca are scopul de a asigura comunităţilor de români legătura cu ţara, dar şi de a-i integra cultural", a declarat pentru MEDIAFAX directorul BMB, Florin Rotaru.

Acesta a mai spus că, până la sfârşitul anului, vor mai fi deschise alte trei filiale cu câte 2.500 de volume de limbă română, în Biblioteca Publică din Madrid, spaţiile fiind puse la dispoziţie de spanioli gratuit.

Biblioteca Metropolitană a fost înfiinţată la 8 iunie 1838, fiind prima bibliotecă publică din Bucureşti. În prezent, deţine un fond de circa 1,3 milioane de unităţi de bibliotecă, cele mai multe dintre acestea, 1,2 milioane, fiind cărţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici