Răsvan Popescu: Constantin Duţu are un pistol de recuzită, cu capse, pentru care a fost cercetat în comunism

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX că membrul consiliului Constantin Duţu, care a scos un pistol miercuri la Comisia de cultură din Parlament, posedă un pistol cu capse de recuzită, pentru care a fost cercetat de autorităţile comuniste.

658 afișări
Imaginea articolului Răsvan Popescu: Constantin Duţu are un pistol de recuzită, cu capse, pentru care a fost cercetat în comunism

Răsvan Popescu: Constantin Duţu are un pistol de recuzită, cu capse, pentru care a fost cercetat în comunism (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Răsvan Popescu a precizat că Duţu i-a povestit despre acest pistol de scenă, pentru posesia căruia i-a fost întocmit un dosar penal în perioada comunistă.

"Cred că dânsul a încercat să le arate celor de la Comisie (Comisia de cultură, n.r.) de ce a fost cercetat de autorităţile comuniste", a spus Popescu, subliniind că este vorba de un pistol de jucărie, cu capse, pe care Duţu l-a folosit la punerea în scenă a spectacolului "Bonnie şi Clyde" în anii '70 sau '80.

Constantin Duţu a fost chemat miercuri la Comisiile reunite de cultură din Parlament pentru a răspunde la nişte întrebări în legătură cu dosare din anii '70 - '80 ce i-au fost întocmite de autorităţile comuniste, unul dintre acestea fiind chiar pentru posesia pistolului folosit pe scenă, a mai spus preşedintele CNA.

"A apelat la acest gest demonstrativ pentru a arăta de ce a fost cercetat", a spus Popescu despre incidentul din Parlament, fără a mai face alte comentarii.

În privinţa chemării lui Duţu la Comisiile de cultură, preşedintele CNA a spus că aşteaptă concluziile comisiilor parlamentare. Popescu a adăugat că Duţu şi-a scos miercuri cazierul de la Poliţie, pentru a-l prezenta în Parlament, şi l-a prezentat şi la CNA, arătând că nu are cazier.

Incidentul a avut loc la audierea candidatului propus de PDL pentru CNA, Valentin Jucan. Jucan candidează pentru locul din CNA rămas vacant ca urmare a încheierii mandatului lui Ovidiu Zanc, numit în 2004 la propunerea PSD. PDL a considerat însă că posturile din Consiliu trebuie renegociate.

"Au nevoie de un loc pentru PDL ca să aibă toate locurile în CNA", a declarat Duţu jurnaliştilor, la ieşirea din sală.

Potrivit site-ului CNA, Constantin Duţu a fost artist-balerin, coregraf, producător, om de afaceri, vicepreşedinte al Comisiei de cultură, artă şi mass-media a Camerei Deputaţilor, ca membru PRM. Este absolvent al Academiei de Regie şi Artă Coregrafică din Moscova (în 1963). A fost numit membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de Parlament, la propunerea Camerei Deputaţilor, pentru perioada 2006 - 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici