Site-ul lansat de Polirom pentru promovarea scriitorilor români contemporani, apreciat la Frankfurt

Contemporary Romanian Writers, site creat de editurile Polirom şi Cartea Românească în vederea promovării literaturii româneşti, a fost foarte apreciat la lansarea lui la Târgul de carte de la Frankfurt (15-19 octombrie), unul dintre cele mai mari evenimente editoriale, informează www.book-fair.com.

535 afișări
Imaginea articolului Site-ul lansat de Polirom pentru promovarea scriitorilor români contemporani, apreciat la Frankfurt

Site-ul lansat de Polirom pentru promovarea scriitorilor români contemporani, apreciat la Frankfurt

"Spre deosebire de Rusia, atât guvernul coreean cât şi cel român au lansat poiecte ample pentru a-şi promova mai bine scriitorii în străinătate", se arată pe site-ul Târgului de la Frankfurt.

Potrivit www.book-fair.com, site-ul dedicat scriitorilor români contemporani este "realizat în condiţii grafice foarte bune şi este incredibil de util oricărui editor interesat de literatura română".

Descris de acelaşi site ca fiind "un proiect ambiţios", www.romanianwriters.ro are ca obiectiv o mai bună informare a editorilor din străinătate în ceea ce priveşte cele mai noi apariţii din literatura contemporană naţională.

Numeroasele contacte avute la ultimele trei ediţii ale Târgului de la Frankfurt, editarea unor cataloage de promovare specializate, precum şi invitarea, an de an, a unor autori pentru lecturi publice la standul românesc de la Frankfurt sunt doar câteva dintre modalităţile prin care numărul de contracte de traducere în alte limbi a unor opere semnate de autorii români publicaţi de cele două edituri a ajuns deja la circa 40.

Site-ul este realizat în limba engleză şi cuprinde informaţii despre autori, prezentarea cărţilor, fragmente semnificative din opera acestora, repere critice, precum şi despre editurile sau ţările în care cărţile au fost sau urmează a fi publicate.

Pe site sunt incluşi 35 de autori, printre cei mai traduşi la ora actuală numărându-se: Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Filip Florian, Dan Lungu, Petru Cimpoeşu, Florina Iliş, Florin Lăzărescu, Simona Popescu, Nora Iuga, Cecilia Ştefănescu, Lucian Dan Teodorovici, Alexandru Ecovoiu şi Stelian Tănase.

În perioada imediat următoare, vor fi lansate variante ale site-ului în limbile germană şi franceză, iar numărul autorilor prezentaţi va creşte la aproximativ 70.

La ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt, standul României îi va avea drept invitaţi pe scriitorii Norman Manea şi Gabriela Adameşteanu, care îşi vor lansa seria de volume publicate la Polirom, numeroşi reprezentanţi ai unor importante edituri şi agenţii literare din străinătate anunţându-şi deja prezenţa la eveniment.

Opera celor doi autori români va fi prezentată de criticii Carmen Muşat şi Daniel Cristea Enache.

România este reprezentată la Târgul de Carte de la Frankfurt de un număr de 31 de edituri, societăţi de publishing şi instituţii de cultură.

Norman Manea şi Gabriela Adameşteanu vor fi prezenţi la lansarea a două proiecte editoriale care le sunt dedicate şi la o dezbatere intitulată "Literatură şi exil", la standul României, seria de evenimente fiind organizată de editura Polirom în colaborare cu Ministerul Culturii şi Cultelor.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici