Teatrele Act şi Masca prezintă spectacole de succes la FNT

Teatrul Masca va prezenta "Actorul", un one-man show cu Mihai Mălaimare, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (2-15 noiembrie), în timp ce Teatrul Act va pune în scenă cel mai longeviv spectacol al său, "Creatorul de teatru", în regia lui Alexandru Dabija.

2 afișări
Imaginea articolului Teatrele Act şi Masca prezintă spectacole de succes la FNT

Teatrele Act şi Masca prezintă spectacole de succes la FNT

Ediţia de a 17- a a FNT are în program două module noi, dedicate Teatrului Masca şi Teatrului Act, două instituţii care desfăşoară constant proiecte de succes, potrivit organizatorilor FNT.

În cadrul festivalului, Teatrul Act va prezenta trei spectacole. Primul dintre ele, "Creatorul de teatru" de Thomas Bernhard, în regia lui Alexandru Dabija, este unul dintre cele mai longevive spectacole din istoria postdecembristă a teatrului românesc, jucându-se de şase ani şi numărând peste 300 de reprezentaţii. Teatrul va pune în scenă şi "Shape of Things"/ "Forma lucrurilor", de Neil LaBute, regia Vlad Massaci, şi "American Buffalo" de David Mamet, în regia lui Cristi Juncu.

În Selecţia oficială, Teatrul Act va fi prezent cu spectacolul "Capra sau cine e Sylvia?" de Edward Albee, regizat de Alexandru Dabija, iar în Modulul Recitaluri - cu spectacolul "Amalia respiră adânc" de Alina Nelega Cadariu, în regia Marianei Cămărăşan, spectacol preluat de la Studioul Casandra în această stagiune.

Şi Teatrul Masca prezintă trei producţii în Festivalul Naţional de Teatru: "Oraşul de sub oraş", un spectacol de Mihai Mălaimare, "Napoleon iese, urmărit de iepuri" de Nola Rae, produs de London Mime Theatre, şi one-man-show-ul "Actorul".

Mihai Mălaimare, reface pentru Festivalul Naţional de Teatru, "Actorul", după un text de Mircea Dinescu, în regia Ancăi Dana Florea, care a avut mare succes în anii ’90.

Teatrul Masca va organiza în cadrul FNT şi două ateliere: "Commedia dell’Arte - măşti şi caractere", condus de Michelle Modesto Casarin din Italia, şi "Descoperirea propriului clovn", condus de Mihai Mălaimare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici