Acţiunile din Marea Britanie au debutat timid la bursă după atacul din Manchester

Acţiunile din Marea Britanie au debutat timid la bursă, marţi, în urma atacului din Manchester, iar cele europene au crescut în contextul în care datele din Germania şi Franţa sugerează o revenire economică a regiunii, potrivit Bloomberg.

270 afișări
Imaginea articolului Acţiunile din Marea Britanie au debutat timid la bursă după atacul din Manchester

Acţiunile din Marea Britanie au debutat timid la bursă după atacul din Manchester

Lira a înregistrat o schimbare uşoară, pierzând 0,4% şi ajungând la 1,2996 dolari. Euro a crescut cu 0,2% până la 1,1258 dolari.

Dolarul a scăzut după ce Washington Post a raportat că Donald Trump a cerut directorilor de intelligence să nege în mod public implicarea Rusiei în campania prezidenţială.

Preţul petrolul a scăzut cu 1%, marţi, după ce preşedintele SUA a propus să vândă jumătate din Rezerva Strategică de Petrol a Statelor Unite în următorii 10 ani şi să accelereze explorările din Alaska.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se va reuni joi, la Viena, cu principalii producători de petrol, fiind de punctul de a extinde acordul în vederea reducerii producţiei.

Companiile de tehnologie au generat creşterea indicelui bursier Stoxx Europe 600 după ce Nokia Oyj a finalizat un litigiu cu Apple. Indicele FTSE 100 Index din Marea Britanie a crescut pentru a treia zi consecutiv.

Cel puţin 22 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza unei explozii care a avut loc, luni seară, la finalul concertului Arianei Grande, de pe Manchester Arena. Majoritatea celor prezenţi pe arenă erau copii şi adolescenţi. Stat Islamic a revendicat atacul terorist care a avut loc în Manchester Arena, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici