Activitatea uzinei Dacia este oprită joi şi vineri

Uzina Dacia din Mioveni a intrat, joi, în cea de-a doua perioadă de întrerupere a activităţii, dupa cea din 30-31 octombrie, măsura fiind motivată prin scăderea pieţei interne şi a celor de export.

13 afișări
Imaginea articolului Activitatea uzinei Dacia este oprită joi şi vineri

Activitatea uzinei Dacia este oprită joi şi vineri (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, activitatea Uzinei Dacia din Mioveni este oprită joi şi vineri, la această măsură constructorul auto apelând şi în 30 şi 31 octombrie.

Uzina Dacia îşi va mai întrerupe activitatea şi în perioada 20 noiembrie -7 decembrie, iar salariaţii vor primi pentru această perioadă în care nu vor lucra 85 la sută din salariul brut.

"Din cauza scăderii brutale a pieţelor auto, deşi este un succes atât la export, unde îşi creşte cota de piaţă, cât şi în România, Dacia se vede nevoită să îşi întrerupă producţia în perioada 20 noiembrie – 7 decembrie 2008", se arată într-un comunicat al Dacia remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Adâncirea crizei financiare şi economice în luna octombrie duce la o scădere importantă a pieţelor auto, inclusiv cea a României, arată constructorul auto.

După anunţul de luni rezultă că Dacia a planificat oprirea producţiei pentru un total de 16 zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici