Autorităţile UE vor să amendeze cu câte 1 miliard de euro producătorii germani de automobile

Autorităţile europene antitrust intenţionează să amendeze producătorii de automobile Daimler, BMW şi Volkswagen cu până la 1 miliard de euro fiecare, pentru o înţelegere privind reducerea eficacităţii sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament, relatează Reuters.

2619 afișări
Imaginea articolului Autorităţile UE vor să amendeze cu câte 1 miliard de euro producătorii germani de automobile

Autorităţile UE vor să amendeze cu câte 1 miliard de euro producătorii germani de automobile

Constructorii germani s-au înţeles să reducă dimensiunile unor componente care ajută la micşorarea emisiilor şi au convenit să nu includă unele filtre pe vehiculele pe benzină, care erau menite să reducă particulele fine, a relatat revista Der Spiegel.

BMW a refuzat să comenteze. Daimler a comunicat că va coopera cu autorităţile europene şi că a solicitat statutul de martor colaborator în procedură. Şi Volkswagen a precizat că va coopera cu autorităţile.

Astfel de înţelegeri între constructorii auto germani nu sunt neobişnuite, iar companiile găsite vinovate de încălcarea normelor UE riscă amenzi ce pot ajunge la 10% din veniturile lor globale.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici