Bechtel a terminat 14 poduri şi viaducte pe tronsonul 2B al Autostrăzii Transilvania

Constructorul Autostrăzii Transilvania, compania Bechtel, a anunţat, miercuri, finalizarea a 14 poduri si viaducte de pe tronsonul 2B, Câmpia Turzii - Gilău (judeţul Cluj), lungimea cumulată a structurilor finalizate fiind de aproape trei kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

146 afișări
Imaginea articolului Bechtel a terminat 14 poduri şi viaducte pe tronsonul 2B al Autostrăzii Transilvania

Bechtel a terminat 14 poduri şi viaducte pe tronsonul 2B al Autostrăzii Transilvania

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Bechtel dat publicităţii miercuri, la construcţia podurilor şi a viaductelor au fost necesare 544 de grinzi de tip U şi 240 de grinzi de tip T, cu greutăţi între nouă şi 16 tone.

"Lucrările la construcţia viaductelor şi podurilor au fost finalizate prin turnarea plăcii de suprabetonare, a grinzilor parapet şi a elementelor prefabricate. De asemenea, s-au finalizat lucrările de hidroizolaţie şi se desfăşoară ultimele activităţi de asfaltare", se arată în documentul citat.

Potrivit reprezentanţilor Bechtel, grinzile de tip T sunt produse în şantierul de la Săvădisla, judeţul Cluj, iar grinzile pretensionate de tip U sunt produse în şantierele de lângă Săvădisla şi Turda.

Pe tronsonul 2B se vor construi 45 de structuri - poduri, pasarele, pasaje, viaducte, portale - dintre care 16 viaducte, 14 poduri, opt pasaje, peste autostradă sau alte drumuri de legătură, şi şapte portale.

"Lungimea totală cumulată a structurilor de pe această secţiune este de aproape şapte kilometri", se arată în comunicatul Bechtel, iar lungimea structurilor finalizate este de trei kilometri.

Bogdan Sgârcitu, director de comunicare al Bechtel, a declarat că finalizarea acestor structuri reprezintă o realizare importantă în cadrul proiectului Autostrada Transilvania.

"Aceste poduri şi viaducte finalizate vor asigura continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrăzii şi vor ajuta la optimizarea multor procese din cadrul activităţii de construcţie", a afirmat Sgârcitu.

Reprezentanţii constructorului Autostrăzii Transilvania au precizat că, în prezent, pe tronsonul 2B, Câmpia Turzii - Gilău, se fac pregătiri pentru aşternerea fundaţiei de mixtură asfaltică pe cele cinci benzi de urcare şi coborâre de pe autostradă, la nodul rutier de la Gilău, pentru aşternerea fundaţiei de mixtură asfaltică pe şase din cele şapte benzi de urcare şi coborâre de pe autostradă, la nodul rutier de la Turda, lucrări de instalare a grinzilor de tip U la viaductul de la km 49+125, lucrări de hidroizolaţie şi asfaltare la pasajul peste autostradă din apropierea nodului rutier de la Turda şi lucrări pentru realizarea pasajului peste autostradă de la Gilău, care va traversa DN1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici