Beneficiile primite de angajaţii Dacia de la companie. Pe ce cheltuiesc francezii anual 30 milioane euro

Pe lângă salariul mediu net de aproximativ 2.600 de lei, cei aproximativ 12.500 de angajaţi ai Automobile Dacia primesc din partea companiei o serie de bonusuri şi avantaje. Astfel, la nivelul anului trecut compania a plătit în afara drepturilor salariale beneficii în valoare totală de aproape 30 mil. euro, adică 2.400 de euro pentru fiecare angajat.

807 afișări
Imaginea articolului Beneficiile primite de angajaţii Dacia de la companie. Pe ce cheltuiesc francezii anual 30 milioane euro

Beneficiile primite de angajaţii Dacia de la companie. Pe ce cheltuiesc francezii anual 30 milioane euro (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Fiecare angajat al Dacia a primit anul trecut o primă de Paşte de 873 de lei şi şi una de Crăciun de 957 de lei, în valoare brută. De asemenea, fiecare angajată a primit tichete cadou în valoare de 60 de lei pentru ziua de 8 martie. Tichete cadou de 60 de leiau fost acordate şi de Crăciun fiecărui angajat, în timp ce prima de participare la profitul companiei a fost de 1.240 de lei brut, iar prima de vacanţă s-a ridicat la 1.276 de lei brut.

Pe lângă prime şi bonusuri, angajaţii mai primesc şi bonuri de masă, iar cei 11.500 de operatori primesc şi o masă caldă gratuită, în timp ce transportul este subvenţionat.

Pentru concedii pe lângă prime de vacanţă se acordă şi bilete de odihnă şi tratament, în 2010 fiind 4.000 de beneficiari şi aproape 1,3 mil. euro cheltuiţi de către companie. În 2011 cheltuielile au crescut la aproape 1,5 mil. euro în condiţiile în care 4.100 de angajaţi au beneficiat de aceste bilete.

Sindicatul Dacia negociază în prezent cu cei din conducerea companiei majorarea cu 25% a salariilor dar şi noi beneficii care ar conduce la o creştere cu până la 30-40% a salariilor. Din acest motiv, luna trecută o parte a angajaţilor au intrat într-o grevă ilegală în care a fost afectată producţia pe un interval de patru schimburi, interval în care uzina a pierdut producţie în valoare de 20 mil. euro.

În data de 8 aprilie 2013, conducerea Dacia a propus Sindicatului Dacia să încheie noul Contract Colectiv de Muncă 2013 care să includă pentru luna ianuarie o creştere generală de 90 de lei pentru operatori, o creştere generală de 90 lei pentru personalul TESA nivelurile 5-7, iar din mai 2013 o creştere generală de 85 lei pentru operatori, 4% creştere individuală pentru TESA nivelurile 5-7 şi 6% creştere individuală pentru TESA nivelurile 8-10. În ceea ce priveşte prima de rezultat, conducerea Dacia oferă suma de 900 de lei pentru 2012. Sindicatul îşi menţine solicitarea de creştere salarială de 480 de lei, primă de rezultat de 1.600 de lei, la care se adaugă diferite sporuri şi concedii suplimentare, care s-ar traduce printr-o creştere a veniturilor de aproape 40%.

Citeşte mai multe despre beneficiile primite de angajaţii Dacia pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici