Cătălin Drulă: A fost desemnat un câştigător pentru execuţia unui lot din autostrada de centură a Capitalei

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat vineri că a fost desemnat câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie pentru un sector de 17,5 kilometri din autostrada de centură a Bucureştiului.

4067 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă: A fost desemnat un câştigător pentru execuţia unui lot din autostrada de centură a Capitalei

Cătălin Drulă: A fost desemnat un câştigător pentru execuţia unui lot din autostrada de centură a Capitalei

„Avem câştigător desemnat pentru A0 Nord lot 1, un sector de 17,5 km din autostrada de centură a Bucureştiului, de la Dragomireşti până la Corbeanca”, a anunţat Cătălin Drulă.

Acesta a precizat că, dacă nu vor fi depuse iarăşi contestaţii, contractul de proiectare şi execuţie va fi semnat în curând.

Ministrul Transporturilor a prezentat stadiul proiectelor majore din zona Bucureşti-Ilfov.

Astfel, pe A0 Sud lot 1 şi 2, constructorul a crescut mobilizarea în ultimele săptămâni pe cei 33 de kilometri ai sectorului (între A2 şi Bragadiru), executând lucrări consistente la fundaţiile şi elevaţiile podurilor, dar şi la terasamente sau relocări de utilităţi, în timp ce pe lotul 3 (Bragadiru - A1), antreprenorul a depus proiectul pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

„Pentru lotul 2 al A0 Nord (19 km, Corbeanca-Afumaţi), săptămâna viitoare aşteptăm pronunţarea Curţii de Apel pentru soluţionarea contestaţiilor. Dacă contestaţiile se resping şi la Curte, aşa cum au fost deja respinse la Consiliul Naţional, putem semna contractul cu antreprenorul român desemnat câştigător. Pe lotul 3 A0 Nord (8,6 km, între Afumaţi-Pantelimon), CNAIR este într-un proces de re-evaluare a ofertelor ca urmare a deciziei instanţelor, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în săptămânile următoare”, a scris pe Facebook Cătălin Drulă.

Conform acestuia, pe lotul 4 A0 Nord (5 km, între Pantelimon şi A2), constructorul avansează bine cu proiectarea drumului, iar în toamna acestui an va începe execuţia lucrărilor.

A0, al doilea inel de centură al Capitalei, construit la profil de autostradă, va avea o lungime de circa 101 kilometri şi va degreva traficul de pe vechea centură a Capitalei.

„Pe actuala centură Bucureşti pasajele denivelate de la Domneşti, Berceni, Olteniţa şi Mogoşoaia avansează într-un ritm bun, iar constructorii sunt bine mobilizaţi pe toate tipurile de lucrări. Pasajul Mogoşoaia se va finaliza în această toamnă, iar celelalte intersecţii, în cursul anului viitor. Licitaţiile pentru finalizarea sectorului dublat la patru benzi dintre Chitila şi Militari, respectiv dublarea sectorului dintre Militari şi Jilava (de la A1 la DN5, arcul sud-vestic al centurii actuale) cu denivelarea intersecţiilor avansează. Ofertele vor fi depuse în a doua parte a lunii mai”, a mai scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Conform acestuia, pe tronsonul nord-estic dintre DN2 şi A2, este în derulare un contract al cărui ritm „nu este deloc mulţumitor”: „Motivele vin din trecut şi din felul cum a fost licitată această investiţie. Nu mai contează acum. Important e să o punem pe roate. Pentru asta, am cerut un calendar accelerat proiectantului şi constructorului, astfel încât în următoarele săptămâni să fie finalizate proiectele de relocare a utilităţilor şi să fie deblocare lucrările pe întregul sector”.

Cătălin Drulă a anunţat că CNAIR pregăteşte licitaţia pentru proiectarea sectorului sud-estic dintre Jilava (DN5) şi A2.

Acesta susţine că se lucrează la minister la o serie de drumuri radiale care să conecteze mult mai eficient şoselele orbitale cu arterele rutiere din interiorul Capitalei: „Cel mai avansat proiect este reprezentat de continuarea Bulevardului Timişoara spre Centura Bucureşti şi, mai departe, spre A0 - o legătură rapidă extrem de importantă pentru locuitorii din sectorul 6 (Drumul Taberei/Militari)”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici