Cazierul fiscal al patronilor condamnaţi, dar şi situaţia firmelor inactive vor fi publice

Înregistrarea unei firme, închi­de­rea ei sau operaţiunile de fuziune nu vor mai fi publicate în Monitorul Ofi­cial, ci vor fi înscrise într-un buletin elec­tronic al Oficiului Naţional al Re­gis­­trului Comerţului (ONRC), scrie Ziarul Financiar.

404 afișări
Imaginea articolului Cazierul fiscal al patronilor condamnaţi, dar şi situaţia firmelor inactive vor fi publice

Cazierul fiscal al patronilor condamnaţi, dar şi situaţia firmelor inactive vor fi publice (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Atri­bu­ţi­ile de înregistrare a unei firme sau de în­ce­tare a activităţii ei, fuziunea sau di­vi­zarea acesteia ca şi autorizarea per­soa­ne­lor fizice vor intra în com­pe­tenţa unei noi cate­go­rii, registra­to­rii co­mer­ciali care îi vor înlo­cui pe jude­că­torii-de­legaţi, aceştia urmând să in­tervină în acest proces doar în cazul contestaţiilor.

Pre­ve­de­rile sunt cuprinse în­tr-un pro­iect de lege adoptat săp­tămâna tre­cută de Guvern.

Înlocuirea publicării în Monitorul Oficial cu cea a pu­blicării în Buletinul elec­tro­nic al ONRC se va face într-un orizont de doi ani de la intrarea în vigoare a legii care a fost transmisă Parla­men­tului pentru a fi dis­cutată în regim de urgenţă.

Află mai multe despre înregistrarea şi închiderea unei firme pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici