CFR Călători va cumpăra 200 de vagoane

CFR Călători intenţionează să achiziţioneze, în următorii trei ani, 200 de vagoane destinate traficului intern şi internaţional, pentru aproximativ 855,482 milioane de lei (232,752 milioane de euro), finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

33 afișări
Imaginea articolului CFR Călători va cumpăra 200 de vagoane

CFR Călători va cumpăra 200 de vagoane (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, CFR Călători va achizţiona 20 de vagoane salon clasa I pentru trafic intern şi internaţional, 120 de vagoane clasa a II-a pentru trafic intern, 20 de vagoane salon clasa I pentru trafic intern, 20 de vagoane clasa a II-a cu bar pentru trafic intern şi 20 de vagoane cu locuri de dormit pentru trafic intern şi internaţional.

Compania va încheia un acord cadru pe o perioadă de trei ani, care va conţine contracte subsecvente cu o frecvenţă de un an, se arată în anunţul de participare al CFR Călători.

Investitorii interesaţi trebuie să depună, printre altele, o garanţie de participare de şapte milioane de lei, o listă a principalelor vagoane similare livrate în ultimii trei ani, precum şi două recomandări.

Firmele româneşti trebuie să deţină o autorizaţie de furnizor feroviar şi certificat eliberat de Autoritatea Feroviară Română (AFER), iar firmele străine trebuie să aibă un agrement tehnic de la AFER.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente a fost stabilit pentru 11 iulie, iar ofertele trebuie depuse până la 21 iulie.

Parcul CFR Călători este compus din 3.500 de vagoane, în cea mai mare parte cu o vechime de 20 ani, după ce au fost retrase din circulaţie 600 vagoane, ulterior casate.

Valoarea totală estimată a contractului în euro a fost calculată la un cursul valutar anunţat, luni, de BNR, de 3,6755 de lei pentru un euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici