Chrysler întrerupe activitatea la toate uzinele, cel puţin o lună

Concernul american Chrysler a anunţat că va întrerupe activităţile la toate uzinele deţinute pentru cel puţin o lună, exercitând astfel noi presiuni asupra administraţiei Bush să acorde ajutor urgent industriei auto din SUA, care se confruntă cu dificultăţi majore.

22 afișări
Imaginea articolului Chrysler întrerupe activitatea la toate uzinele, cel puţin o lună

Chrysler întrerupe activitatea la toate uzinele timp de cel puţin o lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Uzinele Chrysler din Statele Unite, Canada şi Mexic, care produc mărcile Chrysler, Jeep şi Dodge, vor fi închise începând de vineri, trimiţând peste 30.000 de salariaţi, membri sindicali, în şomaj tehnic.

Decizia grupului este cauzată de problemele financiare, la care s-au adăugat, în ultimele luni, prăbuşirea vânzărilor şi accesul din ce în ce mai dificil la credite.

Vânzările concernului au căzut cu 47% în noiembrie faţă de perioada similară a anului trecut. În primele 11 luni ale anului, Chrysler a comercializat cu 28% mai puţine autoturisme decât în ianuarie-noiembrie 2007.

Dramatismul deciziei de închidere a tuturor uzinelor, neaşteptată şi neanticipată de nimeni, subliniază natura urgentă a problemelor Chrysler şi General Motors, cei doi mari constructori auto americani care au anunţat, la începutul lunii decembrie, că ar putea intra în faliment la începutul anului viitor dacă nu primesc finanţări în valoare totală de 14 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici