Cluj: Cel puţin o sută de angajaţi ai Nokia, trimişi în şomaj tehnic

Conducerea Nokia România a decis să oprească producţia la fabrica din comuna Jucu în perioada 22 decembrie 2008 - 5 ianuarie 2009 pentru a permite angajaţilor să se odihnească şi "să se pregătească pentru a face faţă provocărilor din 2009".

29 afișări
Imaginea articolului Cluj: Cel puţin o sută de angajaţi ai Nokia, trimişi în şomaj tehnic

Cluj: Cel puţin o sută de angajaţi ai Nokia, trimişi în şomaj tehnic

"Conducerea fabricii a decis, anul acesta, să oprească producţia între 22 decembrie 2008 şi 5 ianuarie 2009, pentru a permite angajaţilor să petreacă mai mult timp alături de familiile lor şi să se odihnească, pentru a fi pregătiţi să facă faţă provocărilor din 2009", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX de Nokia România.

Potrivit unor surse din cadrul fabricii din Jucu, Nokia a dispus, începând de marţi, trecerea în şomaj tehnic a cel puţin o sută de persoane angajate pe o perioadă determinată de trei luni, de la două firme subcontractoare. Sursele citat au susţinut că 104 muncitori care lucrau în tura de dimineaţă au fost anunţaţi, marţi, că vor intra în şomaj tehnic şi că, potrivit conducerii, vor primi 75 la sută din salariu.

În comunicatul Nokia, conducerea companiei a explicat că o astfel de măsură este determinată de caracterul sezonier din industria producătoare de dispozitive mobile.

"Datorită caracterului sezonier al activităţilor din industria producătoare de dispozitive mobile, Nokia are contracte în desfăşurare cu agenţii de plasare a forţei de muncă ce asigură personal temporar pentru toate fabricile Nokia. Este şi cazul fabricii din Cluj. Numărul personalului temporar din exterior fluctuează în funcţie de sezon - este mersul normal al afacerilor. Datorită caracterului sezonier al producţiei în această perioadă, nu solicităm personal provenit din agenţii externe de plasare a forţei de muncă", se arată în documentul citat.

Oficialii Nokia au precizat că, în prezent, Nokia participă la o serie de întâlniri cu agenţiile care oferă personal sezonier, "pentru a discuta necesităţile companiei privind resursele externe în viitorul apropiat".

"Acordul cadru şi colaborarea cu agenţiile va continua şi, în funcţie de necesităţile noastre, acestea ne vor asigura personalul necesar", au susţinut reprezentanţii Nokia România.

Preşedintele Sindicatului Liber Nokia România de la Jucu, Cristian Copil, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că măsura de trecere în şomaj tehnic nu va afecta niciun membru de sindicat şi nici angajaţii pe perioadă nedeterminată.

Compania Nokia a început, în februarie 2008, producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro. La fabrica Nokia, din comuna Jucu, lucrează aproximativ 1.800 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici